30 / 04 / 2024

Kartal-Taksim arası 57 dakika sürecek

Kartal-Taksim arası 57 dakika sürecek

İstanbul'da Kartal ile Kadıköy arasını 29 dakikaya indirecek metro hattı 2011'de bitiyor



İstanbul'da Kadıköy-Kartal metrosunun deneme sürüşlerinin 2010'da başlaması planlanıyor. Günde 1 milyon yolcu taşıması beklenen metro hattı, 2011 yılında hizmete girecek ve Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indirecek.

Uzunluğu 22 kilometreden fazla olan Kadıköy-Kartal metro hattının kazı çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı. 16 istasyonlu planlanan metro hattında 13 istasyonun inşaat çalışmaları ise sürüyor.

Metro inşaatında 2 bin 450 kişi 24 saat esasına göre çalışıyor ve günde 150 metreye varan kazılar yapılıyor. ''Köstebek'' olarak bilinen 4 TBM makinesiyle yerin altı karşılıklı kazılıyor.

Kadıköy-Kartal metro hattı Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu'nda  Marmaray  ve banliyö hattıyla, Kozyatağı istasyonunda Dudullu-Bostancı metro hattıyla Kaynarca İstasyonu'nda ise Pendik-Sabiha Gökçen Havaalanı-Sultanbeyli metro hattıyla birleşecek.

İstanbul'da Marmaray'ın da devreye girmesiyle Kartal'dan Sarıyer'e ve Atatürk Havalimanı'na 79, Taksim'e 57, Yenikapı'ya 49, otogara ise 60 dakikada  gidilebilecek. Kadıköy-Kartal metro hattı 1 milyar 340 milyon dolara mal olacak.
Habertürk

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kadıköy-Kartal arası 29 dakika olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün inşaatı süren Kadıköy-Kartal metrosu çalışmalarını denetledi

Kozyatağı'ndaki şantiyeye gelerek asansörle yerin 38 metre altına inen Topbaş, 2011 yılında hizmete girecek hattın Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indireceğini söyledi. Hedeflerinin 2010'da deneme sürüşlerini başlatmak olduğunu belirten Topbaş şöyle konuştu: "Hat açıldığında günde 1 milyon yolcu taşınacak. Uzunluğu 22 km'den fazla olan hattın kazı çalışmalarının büyük bir bölümü bitti. 2 bin 450 kişi 24 saat esasına göre büşük bir hızla çılışıyor. Günde 150 metreye varan kazılar yapılıyor ki bu bir dünya rekorudur. Hattın toplam maliyeti ise 1 milyar 340 milyon dolardır. Marmaray'ın da devreye girmesinin ardından Kartal'dan Sarıyere'e ve Atatürk Havalimanı'na 79, Taksim'e 57, Yenikapı'ya 49, otogara ise 60 dakikada gidilebilecek.
Vatan

Metro Anadolu Yakası trafiğini rahatlatacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş 2011 yılında hizmete girecek olan metro hattıyla Kadıköy-Kartal arasındaki ulaşımın daha da rahatlayacağını dile getirdi.

Kadir Topbaş Kozyatağı'ndaki metro şantiyesini gezerek bilgi aldı.YASİN YILMAZ/ İSTANBUL
İnşaatı süren Kadıköy-Kartal metrosu çalışmalarını denetleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2011 yılında hizmete girecek hattın Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indireceğini söyledi. Metro şantiyesindeki çalışmaları denetleyen ve bilgi alan Topbaş, daha sonra yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal metrosunun bir an önce bitirilmesi için aralıksız 24 saat çalışmaların sürdüğünü söyledi. Topbaş, Kadıköy-Kartal metro hattının Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu'nda Marmaray ve banliyö hattıyla Kozyatağı istasyonunda Dudullu-Bostancı metro hattıyla Kaynarca İstasyonu'nda ise Pendik-Sabiha Gökçen Havaalanı-Sultanbeyli metro hattıyla entegre olacağını bildirdi.

İSTANBUL'DA SAFARİ
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa'da hayvanat bahçesi yapılacağını ve hayvanat bahçesinin olduğu parkın sofari boyutlarında olacağını dile getirdi.
Yeni Şafak

29 Dakikada Kartal-Kadıköy
Anadolu Yakası metro inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Topbaş, hattın hizmete girmesiyle Kadıköy'den Kartal'a 29 dakikada gidileceğini ve günde 1 milyon yolcu taşınacağını söyledi

İstanbul'un en büyük sorunlarının başında gelen ulaşım ve trafik çilesi, raylı sistemle aşılacak. Bu amaçla Kadıköy-Kartal arasında yapılan metro inşaatı, tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çalışmaları denetlemek ve bilgi almak için metro şantiyesine gitti.

24 saat aralıksız çalışıyorlar
Asansörle yerin 38 metre aşağısında süren metro inşaatına inen Topbaş, yaptığı incelemelerin ardından Katıköy-Kartal metrosunun bir an önce bitirilmesi için aralıksız 24 saat çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Kadir Topbaş, 2010'da metronun deneme sürüşlerini başlatacaklarını, metronun 2011 yılında da hizmete gireceğini açıkladı.

Başkan Topbaş, hattın açıldığında günde 1 milyon yolcuyu hızlı, konforlu, ve modern bir biçimde taşıyacağını belirterek, "Bu hatla Kadıköy-Kartal arası 29 dakikaya inecek" dedi.

Topbaş, Kadıköy-Kartal metro hattının Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu'nda Marmaray ve banliyö hattıyla, Kozyatağı istasyonunda Dudullu-Bostancı metro hattıyla, Kaynarca İstasyonu'nda ise Pedik-Sabiha Gökçen Havaalanı-Sultanbeyli metro hattıyla, entegre olacağını açıkladı. Topbaş, "Marmaray'ın devreye girmesinin ardından Kartal'dan Sarıyer'e ve Atatürk Havalimanı'na 79, Taksim'e 57, Yenikapı'ya 49, Otogar'a ise 60 dakikada gidilebilecek" diye konuştu.

'Üsküdar-Tepeüstü başlıyor'
Topbaş, New York'taki gibi bir düzenleme yaparak metronun sefer aralıklarını 4.5 dakikadan 70 saniyeye indirdiklerini, bunun da hattın 3 katı daha kapasiteli çalışması anlamına geldiğini belirtti. Başkan Topbaş, "Üsküdar-Ümraniye-Altunizade-Tepeüstü metro hattının hazırlıkları tamamlandı. Her an ihalesini yapabiliriz" dedi.
Gazete Habertürk


Geri Dön