01 / 05 / 2024

Kartal Taksim metrosu!

Kartal Taksim metrosu!

Kartal Taksim metrosu var mı? diye merak edenler için; böyle bir metronun direk olmadığını söyleyebiliriz. Ancak 29 Ekim'de açılışı yapılacak olan Marmaray ile halihazırda bulunan Kadıköy Kartal metrosu kullanılarak Taksim'e gitme imkanı oluşacak...




Kartal Taksim metrosu!


1,5 milyar dolarlık yatırım bedeliyle hizmete giren Kadıköy Kartal metrosundan 29 Ekim'de açılması beklenen  Marmaray  Tüp Geçiş'i ile Taksim'e de ulaşılması planlanıyor. Kadıköy Kartal metrosu kapsamında Kartal'dan metroya binecek bir kişinin Taksim'e 55 dakikada ulaşması hedefleniyor.


Kadıköy Kartal metro hattı ile Marmaray, Yenikapı-Hacıosman ve Otogar-Bağcılar-İkitelli Hatları tamamlandığında, Kartal'dan metroya binen bir yolcu Kadıköy'e 29 dakikada, Üsküdar'a 35 dakikada, Yenikapı'ya 47 dakikada, Taksim'e 55 dakikada, Otogar'a 66 dakikada, Hacıosman'a 79 dakikada, Atatürk Havalimanı'na 79 dakikada, Olimpiyat Stadı'na 89 dakikada ulaşılabilecek.


Kartal Taksim metrosu var mı? diye merak edenler için; böyle bir metronun direk olmadığını söyleyebiliriz. Ancak 29 Ekim'de açılışı yapılacak olan Marmaray ile halihazırda bulunan Kadıköy Kartal metrosu kullanılarak Taksim'e gitme imkanı oluşacak. Yani Kartal'dan metroya binecek olan bir kişi Ayrılıkçeşme istasyonundan Marmaray'a aktarma yaparak Taksim'e 55 dakikada ulaşabilecek.



Binali Yıldırım: Yüksek Hızlı Tren yıl sonuna yetişecek!
İstanbul'da raylı sistemler!
İstanbul'da yeni metro projeleri!
Kaynarca metrosu son durum!
Üsküdar Sancaktepe metrosu!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön