04 / 05 / 2024

Kartal, Tuzla, Pendik çok kazandıracak

Kartal, Tuzla, Pendik çok kazandıracak

Ekonomik krizle birlikte satışların bıçak gibi kesildiği gayrimenkul sektöründe gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaya başladı



Re/Max Mega, kriz başladığından bu yana İstanbul'da gayrimenkul sektöründeki seyre ilişkin kapsamlı bir analiz gerçekleştirerek , geleceğin nasıl şekilleneceğine ilişkin bir projeksiyon oluşturdu. Hayata geçirilen çalışmayı değerlendiren Re/Max Mega'nın Kurucusu Suat Şahin, gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşün durduğunu ve bazı lokasyonlarda kiralarda artış görülmeye başlandığını söyledi. Şahin, tüm veriler dikkate alındığında gayrimenkul sektörünün 2009 yılının son çeyreğinde krizi geride bırakacak potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Gelecek merkeze yakın yerlerde

Krizin derinleştiği dönemde merkezi iş alanları dediğimiz Maslak Levent hattı gibi bölgelerde fiyatların yüzde 10-15 civarında düştüğünü ifade eden Şahin, "Merkezden ulaştıkça, fiyatlarındaki düşüş artıyor. Bu, hangi semtlerde ev almanın daha avantajlı olduğunu belli eden bir göstergedir. En avantajlı bölgeler ise Silivri, Kartal, Pendik, Kurtköy, Bayramoğlu, Gesze olarak öne çıkıyor" şeklinde konuştu.

Acele eden ucuz alacak

Suat Şahin, konut alımı yapacakları da bir an önce harekete geçmeleri konusunda uyarıyor: "Oturmak ya da yatırım amaçlı ev satın almak isteyenler bugün itibariyle hızlı hareket etmezlerse, kısa bir süre sonra daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacaklar. Bu noktada şunu da hatırlatmak isterim: Fiyatlar düşerken daha az etkilenen gayrimenkuller, fiyatlar yükselirken de bu çıkıştan daha fazla pay alırlar."
Bugün


Geri Dön