01 / 07 / 2024

Kartal'a 5 yıldızlı otel konforunda hastane!

 Kartal'a 5 yıldızlı otel konforunda hastane!

Sağlık konusunda cazip bir merkez haline gelmesinde önemli rol oynayan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yıkıp,yeniden yapıyor.



Kanser hastalarının tedavi olurken rahat edeceği 5 yıldızlı hastane Kartal'da inşa ediliyor. Hastane, deprem sonrası hizmet teknolojisine göre tasarlandı.


İstanbul'un sağlık konusunda cazip bir merkez haline gelmesinde önemli rol oynayan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkıp, sismik izolasyon teknolojiyle yeniden yapıyor. Yeni hastane, 1.000 yataklı ve 5 yıldızlı otel konforunda kanser tedavisinde genel hizmet hastanesi olarak planlanıyor. Hastanenin kapasitesi bin 400 yatağa kadar yükseltilebilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan "Nitelikli Hasta Yatağı" tanımına uygun olarak yapılacak tüm odalarda tuvalet, banyo, en fazla iki hasta yatağı, televizyon, telefon, yemek masası, etejer ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak. Hastanede kapalı yeraltı otoparkları planlanmak suretiyle geniş yeşil alanlar bırakılacak. Bu alanlar afet ve acil durumlarda toplanma merkezi işlevi görecek. 



DEPREM SONRASI HİZMET 

Hastanenin olası bir depremin hemen ardından kesintisiz hizmet verebilecek şekilde sismik izolasyon teknolojisiyle yapılması tasarlandı. Yeni hastane, mevcut hastanenin işleyişi kesintiye uğratılmadan inşa edilecek. Bunu sağlamak üzere önce mevcut acil ve poliklinik binaları yeni yapılacak geçici yapılara taşınacak. Kısa bir süre içinde inşaatına başlanacak olan hastanenin Ağustos 2017'de tamamlanması öngörülüyor. 


Sabah 


Geri Dön