27 / 04 / 2024

Kartal'da dönüşüm kapsamında Sahil Sitesi yıkılıyor!

Kartal'da dönüşüm kapsamında Sahil Sitesi yıkılıyor!

Kartal Belediyesi, “Deprem ve yerinde dönüşüm” çalışmaları kapsamında Kordonboyu Mahallesi’nde bulunan Sahil Sitesi’nin yıkımına başladı. Yıkım töreninde konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da dönüşümün önünde engel yok" dedi.



Kartal Kordonboyu Mahallesi Sahil Sitesi yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  “Kartal’da dönüşümün önünde engel yok. Kartal Anadolu Yakasının merkezidir. Biz Kartal Belediyesi olarak yükselip aynı zamanda halkımıza sosyal alan yaratmayı hedeflediğimiz için Kartal’da binalar yüksek olacak. Ama binalar yükselecek olan yerde yükselecek, yükselmemesi gereken yer de yükselmeyeceğiz. Yükseklikle ilgili düşünceler yanlıştır. Sosyal demokratların hedefi şudur; kendi kültürlerini modernize ederler.” dedi.

 

Kartal Belediyesi, “Deprem ve yerinde dönüşüm” çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yerinde Dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda Kartal Kordonboyu Mahallesi’nde bulunan Sahil Sitesi’nin yıkımına başlandı.

 

Dokuz  katlı 5 blokta toplam 76 bağımsız bölümden oluşan Sahil Sitesi’nin yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, CHP Kartal Meclis Gurup Başkanı Taner Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Feyyaz Kaynak, CHP Kartal Meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, belediye şirket yöneticileri, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

Kartal’da dönüşümün önünde hiçbir engel yok

 

Kartal’ın planlarının tamamlandığını,  Kartal’da dönüşümün önünde hiç bir engelin kalmadığını ifade eden Başkan Altınok Öz; Sosyal Etkilenme Değerlendirme ‘SED’ araştırmasının son aşamasına da gelindiğini belirtti.

 

Kartal Belediyesi olarak dönem sonuna kadar 100 bin insanın sağlam binalarda yaşamalarını amaçladıklarını da söyleyen Başkan Altınok Öz şöyle konuştu: “ Depreme dayanaksız binaları  sağlam temellere oturtarak insanları kurtarıyoruz. 2009 yılında başladığımız hem bilgilendirme, hem de dönüştürme çabalarımızın bu güzel meyvelerini birlikte yaşıyoruz. Bir kent dönüşüyor. Kartal planlarını tamamladı. Dönüşümün önünde hiçbir engel yok. Halkımız kefenine cep diktirmemeye kararlıysa rahatlıkla dönüşebiliyor. Kartal dönüşüyor. Dönüşümün bir de halka olan etkisi var. Biz Kartal Belediyesi olarak ‘Sosyal Etkilenme Değerlendirme’ raporu yani SED diyoruz. Halkımız ne bekliyor, nasıl dönüşüyor, beklentileri nelerdir, nasıl bir kent istiyor. İşte bu araştırmanın son aşamasına geldik. Bu araştırmada bize katkıda bulunan yatırımcı arkadaşlara Tasarım Araştırma Katılım TAK Kartal’a teşekkür ediyorum.  Bir yıkım daha gerçekleştirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlam güvenli bir binada halkımızı oturtmayı amaçladık.  Kartal Belediyesi olarak bu dönem sonuna kadar en az 100 bin insanı sağlam konutlara yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Dönüşümün hedefi budur. Sahilde ve risk diye bilinen yerde dönüşümün olması bizlere daha bir keyif veriyor.”

 

Kartal Anadolu Yakasının Merkezi ilan edildi

 

Kartal’ın  1/100 binlik planlarla Anadolu yakasının merkezi ilan edildiğini, Kartal’da binaların dikine yükselerek halka sosyal alanların kazandırılması gerektiğine de değinen Başkan Altınok Öz, “Mevcut emsallerle ya alana yayılacaksınız ya da  yukarı doğru yükselip sosyal alanlar yaratacaksınız. Biz Kartal Belediyesi olarak yükselip aynı zamanda halkımıza sosyal alan yaratmayı hedeflediğimiz için Kartal’da binalar yüksek olacak. Kartal 1/100 binlik planlarıyla Anadolu yakasının merkezi ilan edildi.  Bir merkezin villa tarzı alçak binalarla donatılması söz konusu olamaz. Buna rağmen olabilecek yerler vardır. Örneğin Çavuşoğlu ve Aydos gibi… 0.40 emsalle korumaya çalışıyoruz. Hatta 0.50 emsal almaya çalışanlara da plan notunun yanlış olmasından dolayı da değiştirmek durumunda kalıyoruz. Yükselecek olan yerde yükselecek, yükselmemesi gereken yer de yükseltmeyeceğiz. İşte bu bulunduğumuz alanda, 5 blok yerine 2 blok yapar; sosyal alanı genişletiriz. O alanda da sosyalleşmenin oluşması için sosyal tesislerin olması için katkı sunar ve önünü açarız. Dolayısıyla yükseklikle ilgili yanlış düşüncelerin ortadan kalkması lazım.Bunun kamuoyu tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor.” diye konuştu.

 

Köy Meydanlarını kente adapte ettik

 

Köylerde insanların meydanlarda bir araya geldiğini meydanlarda sosyalleştiğini de vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Sosyal demokratların hedefi şudur; kendi kültürlerini modernize ederler. Bizim kültürümüzde köy meydanı vardır. Köy meydanı erkeklerin buluşma yeridir.  Köydeki çeşme başı da kadınların buluşma ve sosyalleşme yeridir. Biz bunu bir kente nasıl adapte edebiliriz diye düşünüyor ve hayata geçiriyoruz.” dedi.

 

24 ay’da teslim edilecek

 

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya; Kartal’ın İstanbul’daki deprem dönüşüm çalışmalarında en iyi dönüşümü gerçekleştirdiğini söyledi. Yıkım çalışmalarının ardından 24 ay gibi kısa sürede ev sahiplerine yeni dairelerini vererek huzur ve güven içinde oturacaklarını ifade etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün dönüşüm konusunda öncü çalışmalar yaptığını vurguladı ve dönüşüme katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirdi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e site sakinleri yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Altınok Öz,  site sakinleri ve müteahhit firma yetkilileriyle beraber yıkımına başlanan evlerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlar Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e yerinde ve deprem dönüşüm konusunda kendilerine verdikleri destek için teşekkür ettiler. 

  

Adım adım dönüşüm

 

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nde yıkımına başlanılan Sahil Sitesin  dönüşümde  ilk aşama tamamlanmış oldu.

 

Kartal Belediyesi  bugüne kadar yaptığı çalışmalarda çok sayıda sitede  kentsel ve deprem dönüşüm ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.  Sahil Sitesinde de Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü;  site sakinlerini, oturdukları binanın riskli olduğu ve kanunda belirtilen süreler kapsamında binalarını tahliye etmeleri gerektiği doğrultusunda bilgilendirdi. Vatandaşlar dönüşüm sürecinde  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından bilgilendirme toplantılarıyla aydınlatıldı.

 

Mevcutta 9 ar katlı 5 blok’ta toplam 76 bağımsız bölümden oluşan Sahil Sitesi 10161 Ada/ 9 Parselde yapılanan Sahil Sitesi’nin yeni adı DKY Sahil olacak. DKY inşaat tarafından yapılan yeni proje 2 bloktan oluşmakta olup 23 katlı ve 140 bağımsız bölümden oluşacak. Projede yüzme havuzu, fitnes salonu, çocuk oyun alanları ve birçok sosyal tesis alanları bulunuyor,

 



Geri Dön