05 / 05 / 2024

Kartal'da icradan 990 bin TL'ye satılık arsa!

Kartal'da icradan 990 bin TL'ye satılık arsa!

Kartal  2. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi'nde bulunan arsayı satıyor. Toplam bedeli   990 bin TL olarak belirlenen arsanın ihalesi 24 Haziran 2011 günü saat 14.00'da 14.20'ye kadar Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğinin Duruşma



T.C. Kartal  2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ilan şu şekilde;  

T.C. KARTAL 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ GAYRİMENKUL AçIK ARTTIRMA İLANI
SAYI: 2010/19 Talimat Satış

Izalei şüyuu suretiyle satılarak ortaklığının giderilmesine karar verilen İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi, 263 Ada, 1 parsel sayılı 363,38 metre kare miktarlı arsa vasıftı taşınmaz I.I.K.'NU HÜKÜMLERİNE TEVFİKAN AçIK   ARTTIRMA SURETİYLE SATILACAKTIR.

GAYRİMENKULUN EVSAFI: Gayrimenkul tapuda, İstanbul, Sancaktepe, Sarıgazi Mahallesi, 263 Ada, 1 parsel sayılı 363,38 metre kare miktarlı arsa vasıflı olup, üzerinde zemin ve 4 normal kat, çatı katı olan betonarme karkas bina bulunmaktadır.

a- Zemin Kat: 157 metre kare alanlı olup, dükkan olarak kullanılmaktadır. Atatürk Caddesine cephelidir. Zemin pal-adyen duvarlar p.badana doğramalar demir, oto tamir ve bakım atölyesi olarak kullanılmaktadır.

b- Normal Katlar: Her bir normal kat 195 metre kare alanlı her katta iki daire mevcut salon, iki oda, banyo, mutfaktan ibarettir.

c- çatı Kati: 140 metre kare alanlıdır. İki daire mevcut, salon, iki oda, banyo ve mutfaktan ibarettir.
Normal katlar ve çatı katlarında salon ve odaların zemini marley duvarlar p. badanalı ıslak hacimlerin zemini seramik, banyo zemini ve duvarları tavana kadar fayans, klozet ve lavabo mevcut, mutfak zemini seramik tezgah beton üstü fayans, tezgah altında ve üstünde laminant kaplama dolaplar mevcut pencere ve kapı doğramaları yağlı boyalı ahşap, elektrik su mevcut ısınma doğalgaz kombi ile sağlanmaktadır.

Taşınmaz Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi, Atatürk Caddesine cepheli olup, merkeze çok yakın konumdadır. Ulaşım olanakları iyi, otobüs duraklarına ve çarşıya yakın, yakınında ilköğretim okulu, cami, sağlık tesisleri bulunmaktadır.

GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Sancaktepe Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün 27.04.2010 tarih 8378 sayılı yazısında parselin 1/1000 ölçekli 15.02.2010 tasdik tarihli Sancaktepe Uygulama İmar Planında TAKS. 0.50, KAKS. 1.50 5 kat yapılanma şartlarında ticaret+konut alanında kalmakta olduğu bildirilmiştir.

GAYRİMENKULUN MUHAMMEN KIYMETİ : Bilirkişi beyanına göre taşınmazın tamamına 990.376,38 TL kıymet taktir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI :

1-  Satış günü 24.06.2011 günü saat 14.00'da 14.20'ye kadar. Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliğinin
Duruşma Salonunda yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 04.07.2011 günü aynı odada saat 14.00-14.20 de ikinci arttırmaya çıkartılacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağının ve satış masraflarını geçmesi şartıyla % 40'dan fazla arttırana ihale olunur.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Dellaliye resmi, İhale pulu, KDV'si, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin ( + ) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4,- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse IIK.'nun 133. Maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesuldürler. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairece kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyen ¬lerin mahkememizin 2010/19 Talimat satış sayılı dosya numarası ile memurluğumuza baş vurmaları ilan olunur. 04.05.2011 (lc.lf.K.126) (+) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No: 27

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön