28 / 04 / 2024

Kartal'da riskli son binanın yıkımına başlandı!

Kartal'da riskli son binanın yıkımına başlandı!

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki riskli binalardan sonuncusu olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına sabah saatlerinde başlandı. 



Kartal Orhantepe Mahallesi'nde çökme riski bulunan binalardan sonuncusu olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına bu sabah saatlerinde başlandı. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu zamana kadar Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak üzerinde çökme riski bulunan Uzunlar, Anadolu, Ünal, Yunus, Uğur,Karalar, Potur, Bahar apartmanları yıkılmıştı. Bugün ise Sema Sokak üzerindeki riskli son bina olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına başlandı.

Yıkım ile ilgili konuşan mahalle sakini Alper Demirtaş, şunları söyledi: “Yıkılan 9'uncu binamız. Hemen yan tarafımızda kendi oturduğumuz dairemiz var. Sabah 8 itibariyle bizi tahliye ettiler oradan. Tahliye ettikten sonra da saat 09.00'da  yıkım işlemleri başladı. Ama hemen yan tarafta gördüğünüz en baştaki bina da muhtemelen 10'uncu bina olarak yıkılacak. Orada oturan komşularla görüştüğümüzde oranın da yıkılacağı bilgisi, çürük olma riskinin olma bilgisini dün akşam konuşurken böyle bir bilgi aldık. 9 bina ile kalmayacaktır."

Kartal'da riskli 8 binadan 5'incisi de yıkılıyor!


Geri Dön