29 / 04 / 2024

Kartal'da yerinde dönüşüm devam ediyor!

Kartal'da yerinde dönüşüm devam ediyor!

Kartal’da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi” çerçevesinde Yakacık Çarşı Mahallesi, Yakakent Caddesi’ndeki 9 binanın yıkımı gerçekleşti..



Kartal’da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi” çerçevesinde Yakacık Çarşı Mahallesi, Yakakent Caddesi’nde yer alan 11730 ada 77 parsellik alan üzerinde kurulu 9 binanın yıkımı, düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene katılan Kartal Belediye Başkanı, Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşlarla birlikte binaların yıkımını izledi. 


Dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Biz dedik ki her daireye bir buçuk otopark düşecek ve yıllardır da bunu söylüyoruz. Yarın biz yaşlandık, araba kullanamayacağız ama bir buçuk otopark hakkım var. O zaman ne yapalım. Otoparkın yarı parasını biz aidattan düşelim. Yarı parası da yönetime kalsın veya tamamen kiralayalım bunun faydasını 5 sene sonra araçlar yeraltına indiğinde, şu caddeler boşaldığında göreceğiz. İstanbul bunu yaptığı takdirde en önemli trafik sorununu çözmüş olacak. Kutluyorum, hayırlı olsun diyorum. Allah iş kazası vermesin. 45’inci siteyi dönüştürüyoruz. Bir sürü siteli tekrar evine girdi. Eve giriş töreni hiç yapmadık. İnşallah burada yaparız” diye konuştu.


Habertürk





Geri Dön