15 / 05 / 2024

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.



ATM'LERDEN 21,5 MİLYON KEZ TR KAREKOD İLE NAKİT İŞLEM YAPILDI

TROY logolu kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mayıs ayında yapılan toplam alışveriş tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 469 yükselerek 13 milyar Türk Lirası oldu. Mayısta TROY logolu kartlar ile yapılan alışveriş ve nakit çekim tutarı 20 milyar liraya yaklaştı, sene başından itibaren ise bu rakam 63,3 milyar lira oldu.

TROY logolu kartların toplam alışveriş içindeki pazar payı ise mayısta yüzde 2,08'e ulaştı.

Mayıs ayında ATM'lerden 21,5 milyon defa TR Karekod ile nakit çekim işlemi yapıldı. Tüm nakit çekim işlemlerinin yüzde 18'i TR Karekod ile yapılmış oldu.

POS üzerinden yapılan iş yeri ödemelerinde karekod kullanımı ise hızla artıyor. İş yerlerinde yapılan TR Karekod'lu ödemeler geçen senenin aynı ayına göre 4 katına ulaştı. Bu kapsamda Mayıs 2023'te işlem adedi 2,37 milyona ulaştı.

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

14 MİLYAR TL İLE REKOR CİRO!

Kolay Adresleme Sistemi 20,7 milyon tekil kullanıcıya ulaştı
BKM TechPOS işlemleri, mayıs ayı itibarıyla aylık ortalama 52,8 milyon işlem adediyle başlangıçtan bu güne en yüksek seviyesine ulaştı. Mayıs itibarıyla BKM TechPOS kullanılarak yapılan ödemelerde de 14 milyar lira ile en yüksek aylık ciro tutarına ulaşıldı.

Bu gelişmeler doğrultusunda BKM TechPOS'un, toplam sayısı 3,2 milyon olan ödeme terminalleri içerisindeki işlem adedi hacmi yüzde 4'e yükselirken sahada uygulama bazında kullanımı ise 363 bin adede ulaştı.

Mayıs ayı itibarıyla 11 katılımcı "GEÇİT" üzerinden Hesap Hizmeti Sağlayıcı ve Yetkilendirilmiş Ödeme Hizmeti Sağlayıcı olarak hizmet veriyor. GEÇİT üzerinden geçen günlük ortalama API istek adedi ise 8 milyonu buldu.

Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), her geçen gün artan kullanımıyla mayıs ayında 20,7 milyon tekil kullanıcıya ve 28 milyon adet hesap sayısına çıktı.

Siper katılımcıları ise mayıs ayında toplam 85 milyon adet şüpheli işlem sorgulaması yaptı. Sahte işlem bildirim tutarı ise mayıs ayında geride bırakılan yılın aynı dönemine göre yüzde 346 artarak 19,9 milyon liraya ulaştı.

Bahçe Port projesi satışta! Yeni proje!

İdatiny Geyikli'de 450 bin TL'ye Tiny House arazisi! Ağustos'ta teslim!

Milli Emlak o ilde akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön