29 / 04 / 2024

Kasım Efendi Mahalle Konağı hizmete açıldı!

Kasım Efendi Mahalle Konağı hizmete açıldı!

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan dördüncü Mahalle Konağı olan “Kasım Efendi Mahalle Konağı” düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine bir çok belediye başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.



İnegöl Belediyesi tarafından yapılan dördüncü Mahalle Konağı olan “Kasım Efendi Mahalle Konağı” düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Cuma Mahallesi Hacı Veli Ağa Sokak numara 4 (Kasım Efendi Camisi yanı) adresinde düzenlenen açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Partili bazı Belediye Meclisi üyeleri, Oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.


GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ


Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye olarak şu ana kadar İnegöl’ün üç farklı mahallesine üç farklı konak kazandırdıklarını belirterek, “Bu üç konakta da her daim değişik etkinlikler, sosyal faaliyetler büyük bir titizlikle yürütülüyor. Bugün de Yenice Mahallesi Kasımefendi Caminin hemen yanı başında açmakta olduğumuz dördüncü Mahalle Konağımız için buradayız. Göreve geldiğimizden bu yana, hizmette sınır tanımadık, tanımayacağız. Halkımıza hizmetin en iyisini sunmak için mücadele veriyoruz. Yeni, farklı ve yararlı projeler üretmeye devam ediyoruz. İlçe halkımıza önemli bir hizmeti verecek olan Kasım Efendi Mahalle Konağı’nı halkımızın hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Buradan en çok gençlerimiz istifade edecek. Gençlik bizim için çok önemli. Biz gençliğimizi kaybedersek, geleceğimizi kaybederiz. İşte bu nedenle aileler ve toplum olarak gençlerimize sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimizin türlü bataklıklarda boğulmasına asla göz yumamayız” dedi.


492 BİN 21 TL’YE MAL OLDU


Kasım Efendi Mahalle Konağı binasının koruma altında olan bir bina olduğunu ifade eden Alinur Aktaş, “Bu binayı, belediyemiz mülklerinden iki arsa ile Ocak 2013’deki Belediye Meclisimizin de onayı ile takas ettik. Daha sonra burası ile alakalı hazırlanan proje doğrultusunda restorasyon çalışmalarına başladık. Kasımefendi Caddesi Hacı Veli Ağa Sokak numara 4’deki bu bina bahçeli iki katlı tescilli, ahşap bir yapı. Bu iş için 25 Ekim 2013 tarihinde çıktığımız ihalede, Yemenoğlu Yapı Proje şirketi en uygun teklifi vererek 1 Ekim 2014 tarihinde tamamlamış olup, 7 Kasım 2014 tarihinde geçici kabulü yapılmıştır. Mahalle Konağımızın Belediyemize maliyeti 492 Bin 21 TL’dir. Kasım Efendi Mahalle Konağını, bahçe düzenleme ve ağaçlandırma çalışmalarını da tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Konaktaki tavan döşeme ve süslemeleri, ahşap oymalı dolapları, ahşap kapılar ve hamam içerisindeki malzemeler aynen korunarak yenileme ile tekrar kullanılmıştır. Yapı iki kattan oluşmaktadır. Zemin kat 100 metrekare, toplamda ise 192 metrekare inşaat alanı olan binanın zemin katında 3 oda, 1 mutfak, wc ve taşlık kısmı mevcut. Üst katında 2 oda, 1 sofa ve wc yer almaktadır. Yapının bahçesinde ise 1 adet hamam bulunmaktadır. Yine bu da aynen muhafaza edilerek yenilenmiştir” diye konuştu.



Bursa İnegöl 


Geri Dön