28 / 04 / 2024

Kastamonu Entegre 5 yılda 600 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Kastamonu Entegre 5 yılda 600 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Kastamonu Entegre, beş yıl içinde yapmayı planladığı 600 milyon dolarlık yatırımla bu rakamı 6 milyon metreküpe çıkarmayı planlıyor. Firma, bu şekilde sektöründe Avrupa'nın 4'üncüsü olma hedefinde...



Yıllık 3.6 milyon metreküp panel üretim kapasitesine sahip olan Kastamonu Entegre, beş yıl içinde yapmayı planladığı 600 milyon dolarlık yatırımla bu rakamı 6 milyon metreküpe çıkarmayı planlıyor. Firma, bu şekilde sektöründe Avrupa'nın 4'üncüsü olma hedefinde.


 

Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörüne yönelik yonga levha, yongalam, MDF, medelam, laminat parke, kapı paneli ve bunlarla ilgili muhtelif katma değerli ürünlerin imalatını gerçekleştiren Kastamonu Entegre, yıllık toplam 3.6 milyon metreküp panel üretim kapasitesine sahip. Firma, yapmayı planladığı 600 müyon dolarlık üç büyük yatırımla önümüzdeki beş yü içinde, bu rakamı 6 müyon metreküpe çıkararak, sektöründe Avrupa'nın 4'üncü büyük firması olmayı hedefliyor. 

Orman ve ağaç ürünleri sektöründe üretim yapmak üzere Hayat Holding bünyesinde 1969 yümda kurulan Kastamonu Entegre, bugün Türkiye'de ürün gruplarına göre ortalama yüzde 30 düzeyinde olan pazar payını daha da artırma ve bölge lideri olma hedefinde hızla üerliyor. Geçen yılı 1.15 müyar dolar ciro üe kapatan firmanın, yurtiçinde Kastamonu ve Gebze'de yonga levha ve MDF; Adana'da MDF; Balıkesir, Samsun ve Tarsus'ta ise yonga levha olmak üzere sekiz fabrikası bulunuyor. 


70 ülkeye ihracat yapıyor Yurtdışında da Bulgaristan'da yonga levha; Romanya'da kapı paneli ve yonga levha; Bosna-Hersek'te Kraft kağıdı olmak üzere dört fabrikayla üretim gerçekleştiren firma, Tataristan'da devam eden yatırımını da yalan zamanda devreye almayı planlıyor. Orta Amerika'dan Hindistan'a kadar ise 70 ülkeye ihracat yapan firmanın, yurtdışı pazarlarının arasında Balkanlar, Rusya ve Ukrayna'nın güneyi üe tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika bulunuyor. Orta Avrupa, Karadeniz ve Akdeniz havzasındaki ülkeler ise son 10 yüdır firmanın hedef ihracat pazarları arasında yer alıyor. 


Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız: Yatırımlara devam Bizim pazar anlayışımız sadece Türkiye ile sınırlı değil. Balkanları, Rusya ve Ukrayna'nın güneyi ile tüm Ortadoğu'yu ve Kuzey Afrika'yı pazar olarak düşünen bir bakış açısına sahibiz. Bu anlamda yatırımlarımız elbette devam edecek. 


Toplamda 600 milyon dolarlık üç büyük yatırım gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlar ışığında önümüzdeki beş yıl içinde, yıllık 6 milyon metreküp üretim kapasitesi ile sektörde Avrupa'nın 4'üncü büyük firması olmayı hedefliyoruz. Son 10 yıldır hedefimizde ise Orta Avrupa, Karadeniz ve Akdeniz havzasındaki ülkeler bulunuyor. 


Dünya İnegöl 


Geri Dön