18 / 05 / 2024

Kastamonu Kasaplar Hali yeniden doğacak!

Kastamonu Kasaplar Hali yeniden doğacak!

Belediye, Kasaplar Hali'nin yerine uygulamayı planladığı projeyi bu kesim esnafıyla paylaştı. Babaş, "Proje, bölge esnafımız ve mülk sahipleri tarafından beğenildi. Bireysel bazdaki bazı talepleri de çözeceğiz." dedi.



Belediye, Kasaplar Hali'nin yerine uygulamayı planladığı projeyi bu kesim esnafıyla paylaştı. 

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Proje, bölge esnafımız ve mülk sahipleri tarafından beğenildi. Bireysel bazdaki bazı talepleri de çözeceğiz. Özellikle Kasaplar Hali'nin virane görüntüsünden kurtulmasını mülk sahipleri ve esnafımız da çok istiyor. Yıl sonuna kadar mülk sahipleriyle mutabakata varmak, yeni yılla birlikte de çalışmalara başlamak istiyoruz. Proje hayata geçtiğinde Kasaplar Hali'ndeki mülklerin l'e 10 oranında değer kazanacağını söyleyebilirim" dedi


Belediye'ye ve müteahhit firmaya kalacak olan iş yerleri de Nasrullah Meydanı projesi sonrası Nasrullah Meydanı çevresindeki esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında önemli bir rol oynayacak. Bu proje 25 milyon liralık bir proje. Proje tamamlandığında bu alandaki mülkler l'e 10 oranında değer kazanacak." Erhan VEREN Belediye, şehrin en merkezi noktasında yer alan Kasaplar Hali'ni mevcut görüntüsünden kurtarıp daha estetik, işlevsel ve değerli duruma getirmek için düğmeye bastı. Belediye Başkanı Tahsin Babaş. Kasaplar Hali'nin yerinde uygulamak üzere hazırlattıkları projeyi hal esnafı ile paylaştı. 

Kasaplar Hali esnafı ile Cumartesi günü Belediye toplantı salonunda bir araya gelen Başkan Babaş, proje ile ilgili olarak esnafında görüşlerini aldı. 

Katılımın yüksek olduğu toplantıda, herkesin ortak temennisi Kasaplar Hali'nin şu anki durumundan kurtarılarak, kente yakışır bir yer haline getirilmesi oldu. 

Toplantıda hemşerimiz Ahmet Erkutoğlu'nun sahip olduğu AE Mimarlık tarafından hazırlanan yeni Kasaplar Hali projesi önce esnafa tanıtıldı. Firma mimarlarından Ali Can Atagür katılımcıları proje hakkında detaylı bilgilendirirken, Ahmet Erkutoğlu da esnafın merak ettiği soruları yanıtladı. 

Projenin hayata geçirilmesi için yapılacak çalışmalarda görev alması için Kasaplar Hali esnafı arasından da bir komisyon oluşturuldu. 

Komisyonda Muhsin Altındağ, Niyazi Yaylacıoğlu ve Feyyaz Pattabanoğlu yer aldı. 

Kasaplar Hali için hazırlanan yeni projenin hayata geçmesiyle esnafın işyerinin l'e 10 oranında değer kazanacağını da söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yıl sonuna kadar mülk sahipleriyle mutabakata vararak, yeni yılla birlikte projeye başlamak istediklerini söyledi. 

Başkan Babaş, projeyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Kasaplar Hali için hazırlattığımız proje, bölge esnafımız ve mülk sahipleri tarafından beğenildi. Bireysel bazda bazı talepler var. Bunları da çözeceğiz. Kimi mülk sahibi 4 dükkanını birleştirmek istediğini, kimi mülk sahibi ise üzerine para vererek daha büyük bir dükkan sahibi olmak işlediğini belirtti. Bu talepleri de değerlendireceğiz. Bir komisyon kurduk. Bu komisyonda belediye personelimizin yanı sıra haldeki  mülkiyet sahiplerinin haklarının takipçisi olmak üzere 3 isim belirledik. Bu toplantıda Kastamonuluların bize inandığını bir kez daha gördüm. Özellikle Kasaplar Hali'nin o virane görüntüsünden kurtulmasını mülk sahipleri ve esnafımız çok isliyor. Biz de bunu istiyoruz. Ufak detaylar mutlaka çözülecektir. Nasrullah Meydanı projemizle birlikte Kasaplar Hali'ni de yapacağız. Otoparkıyla, kafeteryasıyla, yeme-içme üniteleriyle, sinemasıyla, müzik alanıyla, sosyal aktivite alanlarıyla burası bir cazibe merkezi haline gelecek. 



Kastamonu Gazetesi



Geri Dön