02 / 05 / 2024

Uşak Kentpark projesi ile yeniden doğacak!

Uşak Kentpark projesi ile yeniden doğacak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptığı açıklamada 100 bin metrekarelik alanda uygulanacak "Kentpark" projesinin tamamlanmasıyla yeni bir kent ortaya çıkacağını savundı. Cahan "Uşak yeniden doğuyor" dedi.




Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın vizyonunu değiştirecek proje için geri sayımı başlattıklarını açıkladı. 100 bin metrekarelik alanda uygulanacak "Kentpark" projesinin tamamlanmasıyla yeni bir kent ortaya çıkacağını savunan Cahan, "Uşak yeniden doğuyor" dedi.

Turkuvaz Medya Grubu Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık, Yeni Asır Gazetesi Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi, Turkuvaz Medya Abone Müdürü Necmettin Gülak, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı ziyaret etti. Yeni Asır ekibine projelerini anlatan Başkan Cahan, sosyal dokunun kentin geneline yayılması gerektiğini belirterek, "Tüm resmi kurumlar bankalar ve özel işletmeler İsmetpaşa Caddesi üzerinde sıkışıp kalmış. Bu sıkışıklığı Kentpark projesi ile çözeceğiz. Uşak'ta kampus bölgesi olarak da bilinen 100 bin metrekarelik alanda yeni bir kent oluşturacağız. Çok sayıda kentsel dönüşüm projesinde görev alan Uşaklı bir mimarın başını çektiği ekip tarafından geliştirilen bu projede inşaat mühendisi ve sosyologlar da görev aldı. Kentpark kentsel dönüşüm projesi Uşak'a yeni tarz ve kimlik kazandıracak. Uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak" diye konuştu. 


Büyük destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kentpark kentsel dönüşüm projesiyle yakından ilgilendiğini belirten Başkan Nurullah Cahan, "Başbakanlığı döneminde, Şubat ayında Uşak'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanımıza projeyi sunduk, mutlaka uygulamamız gerektiğini, kendisinin de destekleyeceğini söyledi. Uşak'ın en değerli bölgesi olmasına rağmen ilgisizlik sonucu sorunlu hale gelen bölgeyi sağlıklı ve yaşanabilir hale gelmesi için yıkıp yeniden canlandıracağız. Böyle bir projede Cumhurbaşkanının da yanımızda olduğunu bilmek bizi ciddi anlamda motive ediyor" dedi.


Projede neler var?

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projede Çin kulesi, Japon Sanat parkı, fuaye alanı, dünya bahçeleri, mini dünya, Lidya kapısı, botanik bahçe, denizaltı kafe, sosyal dinlenme tesisleri ve piknik alanlarının önemli birer parça olacağını söyledi. SERKAN KARAYOL


"Sanayici kalifiye eleman bulamıyor"

Turkuvaz Medya Grubu Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık, Yeni Asır Gazetesi Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi ve Turkuvaz Medya Grubu Abone Müdürü Necmettin Gülak, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet'le buluştu. Sanayicinin işçi bulamadığını söyleyen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, "Kıyamet gibi üniversite mezunu mühendis var ama bunlar tecrübesiz insanlar. Bizler işveren olarak işçi yetiştiriyoruz ama işçi de daha rahat iş istediği için sıkıntı çekiyoruz. Usta diye tabir ettiğimiz elemanlar mühendisin 2-3 katı para alıyor. Şu an anahtar tutacak insan yok denecek kadar az, bazı fabrikalarda 5 senelik işçiyi usta yapıyoruz" dedi. "Ülkemizde sanat okulları için yeni alanlar tespit ediliyor, komple bir yerlere taşınması gündemde" diyen Kuvvet, "Bunları el birliğiyle kampusler haline getirmek lazım. Oralara işveren ve devletin yardımıyla branşlara göre güzel atölyeler kurup insanları yetiştirirsek yarın bizim sanayimizin önü açık olacak ama yetiştiremezsek sanayimizin önü kapalı" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön