27 / 04 / 2024

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...



Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında imar faaliyetleri hızlandırılmış. 1939 yılında kasaba olan Taşköprü'nün modern bir alana kavuşması için çalışmalar başlatılmış.

Sabah Gazetesi'nin 1939 yılındaki haberinde bölgenin ihtiyacı olan yapılara dikkat çekişmiş. Bu yapılar arasında en çok yatılı okula ihtiyaç olduğu kaydedilmiş. İşte 1939 yılındaki o gazete haberi...

Kastamonu Taşköprü ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Bu kasabada yeni binalar yapıldı

Taşköprü (İkdam muhabirinden) Taşköprü'de son günlerde müthiş bir imar faaliyeti vardır.

Bir taraftan halk, diğer taraftan da belediye ve hükümetin yeni bina inşasındaki gayreti sayesinde Taşköprü pek yakında en modern kasabalardan biri olacaktır.

Son günlerde tamamlanan binaların en mühimlerinden birisi yatı okuludur. Tedrisata açılan bu okul vilayet dahilindeki kazalarda yapılanlardan bir tanesidir. Fakat çok güzel ve moderndir.

Yeni yapılmakta olan binalar arasında Hükümet konağı, Halkevi binası, Belediye lokanta ve parkı vardır.

Bilhassa Belediye lokanta ve parkı sıhhi bir şekilde hazırlanmış, civardaki bazı binalar yıkılmış ve park çok güzel bir manzara almıştır. Birinciteşrin ayında açılacak panayır için mühim hazırlıklar başlamıştır.

1939'da Karadeniz Çatalağzı limanı 12 milyon liraya mal olacakmış!

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!
 


Geri Dön