02 / 05 / 2024

Kastamonu'da bazı ilçelere spor salonu yapılması önerisi mecliste!

Kastamonu'da bazı ilçelere spor salonu yapılması önerisi mecliste!

Kastamonu Gazi Stadyumu'nun kapasitesinin artırılması ve bazı ilçelere spor salonu yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu Gazi Stadyumu'nun kapasitesinin artırılması ve bazı ilçelere spor salonu yapılması önerisi ilişkin soru önergesi hazırladı. Baltacı, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Baltacı tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Baltacı, ''Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Osman Aşkın Bak, 18 Haziran 2018 tarihinde Kastamonu'ya düzenlediği ziyarette; Kastamonu Gazi Stadı'nın kapasitenin 12 bin 500'e çıkarılacağı ve söz konusu projenin 2019 yatırım programına alınacağının sözünü vermiştir. Sn. Bak aynı ziyarette, spor salonu olmayan ilçelerimiz; Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar'a 2019 yılında spor salonu yapılacağını açıklamıştır. Sn. Osman Aşkın Bak ayrıca yıllardır atıl vaziyette kalan Kastamonu Mahalli İdareler Kongre Eğitim Merkezi'nin bakanlıkça 20 milyonluk bir harcama yapılarak Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne dönüştürüleceğini taahhüt etmiştir. Ancak Sn. Osman Aşkın Bak, bakanlık görevini 11 Temmuz 2018 tarihinde devretmiştir'' diye konuştu. 

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın soruları:
1. Kastamonu Gazi Stadı'nın modernizasyonu ve seyirci kapasitesinin arttırılmasına yönelik 2021  yılında bir çalışma yapmayı planlamakta mısınız?

2. Kastamonu ilinde spor salonu olmayan Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçelerine 2021 yılında  spor salonu yapmayı düşünüyor musunuz?

3. Bakanlığınıza devredilen Kastamonu Mahalli İdareler Kongre Eğitim Merkezi'nin Olimpiyat  Hazırlık Merkezi'ne dönüştürülmesi çalışması ne aşamadadır, ne zaman hizmete açılacaktır? 


Geri Dön