27 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti tapusu örneği!

Kat mülkiyeti tapusu örneği!

Tapu, taşınmaz malın belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgeye deniyor. İşte kat mülkiyeti tapusu örneği...



Kat mülkiyeti tapusu örneği!

Tapu, taşınmaz malın belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgeye deniyor. Tapu senedi olarak da bilinen tapu belgesi; Daimi ve müstakil haklar için de düzenleniyor. Peki tapuda ne yazar?


Tapu belgesinde yazan bilgiler:

Tapu belgesindeki bilgiler Üst bölüm,Orta bölüm ile Alt bölümde gruplanır.


Üst bölüm..

Bu bölümde anagayrimenkul ile ilgili bilgilerine yer veriliyor. Bütün tapu çeşitlerinde; belgenin üst kısmında taşınmaz malın İli, İlçesi, Mahalle-Mıntıka-Mevki v.s. ile Pafta-Ada-Parsel bilgileri ve yüzölçümü hanesi bulunuyor. 


Bu bilgiler gayrimenkulün yeri-konumu ile büyüklüğü hakkında bilgi verir. 


Orta bölüm..

Bu bölüm söz konusu taşınmaz malın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Eğer bağımsız bölüm belirtmeyen formatlı, yani  Kat irtifakı veya Kat Mülkiyeti kurulmamışsa, düz metin şeklinde açıklama-edinme bölümü bulunacak, diğer bölüm ve bilgiler yer almayacaktır. 


Alt bölüm..

Tapu belgesi alt bölümde “Geldisi”, Yevmiye”,”Cilt”,”Sahife”,”Sıra” numaraları, Tarihi ile “Gittisi” kısımları bulunur. “Geldisi” bölümünde Tapu sicilinde daha önceden yapılan değişiklikler ile değişime uğradı ise, eski Cilt, Sahife, Sıra ve Tarih bilgileri bulunuyor. 


Kat mülkiyeti tapusu örneği..

Kat mülkiyet tapusunda, tapunun orta bölümünde kat mülkiyeti olduğuna dair ibare bulunuyor. Kat mülkiyet tapusu alınabilmesi için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Kat mülkiyeti tapusu için gerekli belgeler;

- Genel inşaat projesi,

- Vaziyet planı,

- Yapı kullanma izin belgesi (iskan)

- Her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisini gösteren liste,

- Yönetim planı,

- Maliklerin nüfuz cüzdanları ile vesikalık fotoğrafları.


Kat mülkiyeti tapusu masrafı 2014!


Geri Dön