02 / 10 / 2024

Katar The Doha Port Stadyumu 2019'da bitecek!

Katar The Doha Port Stadyumu 2019'da bitecek!

FİFA'nın büyük bir sürpriz yaparak 2022 Dünya Kupası finallerinin ev sahipliğini verdiği Katar, göz boyayan stat projeleriyle dikkati çekti




FIFA, Dünya Kupası'nın 2018'de Rusya'da, 2022'de de Katar'da düzenleneceğini açıkladı, İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan FIFA İcra Komitesinin oylamasında, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in de aralarında bulunduğu 22 üye oy kullandı. Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupasının ev sahipliği için Hollanda/Belçika (ortak), İspanya/Portekiz (odak) ve İngiltere diğer adaylardı. Oylamada ev sahibi seçilen Rusya, kapasitesi 10 bin kişi daha artırılabilecek 80 bin kapasiteli Luzhniki Stadı'nı ana tesıs olarak kullanmayı planlıyor. Bunun yanında 62 bin seyirci kapasiteli Kirov Stadı'nın da yapımı sürüyor.

KUPA İLK DEFA ORTA DOĞUDA

Katarın ev sahipliğini yapacağı 2022 Dünya Kupası için Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD de aday olmuştu. 2022'nin ev sahibi Katar'dan önce hiçbir Orta Doğu ülkesi, Dünya Kupasına ev sahipliği yapmadı. Katar, bu alanda bir ilk olarak, hem ülkenin, hem de bölgenin prestijini artırmayı hedefliyor. Katarın maddi açıdan hiçbir sıkıntısı bulunmaması ve maç yayınları düşünüldüğünde yerel saatin, Avrupa, Asya ve Amerika ile diğer adaylara göre daha uyumlu olması bu ülkenin artı puanı olarak görülüyordu. Katar'ın, son derece modern Lusail Stadının ana tesis olarak kullanması bekleniyor.

The Doha Port Stadyumu 2019'da bitecek!
 
89 bin seyirci kapasiteli, etrafı suyla çevrili, klimalı The Doha Port Stadyumu'nun 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Katar, 9 yeni stadyumun inşası ile 3 stadyumun yenilenmesi için 4 milyar dolarlık bir bütçe ayırma sözü vermişti. Katar'ın yazın 50 dereceye kadar çıkan sıcaklara karşın, klimalı ve 5 yıldızlı stat projeleri göz kamaştırıyor.
Türkiye


Geri Dön