28 / 04 / 2024

Katarlılardan Türk gayrimenkul sektörüne yoğun ilgi!

Katarlılardan Türk gayrimenkul sektörüne yoğun ilgi!

Turkey Expo by Qatar 2019 gerçekleştirildi. Fuara katılan Emlak Konut GYO Satış ve Kiralama Müdürü Oğulbalı, "Fuar sadece inşaat ürünlerinin sergilendiği bir organizasyon olmamasına rağmen rağbet gayet yüksek" dedi..



Türk firmaların Katarlı yatırımcılarla bir araya gelmesine olanak sağlayan "Turkey Expo by Qatar", başta gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Fuar kapsamında Katarlı yatırımcılara ürünlerini sergileyen gayrimenkul sektörü, gördüğü ilgiden memnun kaldı.

Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre; Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Satış ve Kiralama Müdürü Ahmet Oğulbalı, Qatar Expo'ya üçüncü kez katıldıklarını ifade ederek, "Fuar sadece inşaat ürünlerinin sergilendiği bir organizasyon olmamasına rağmen rağbet gayet yüksek." dedi.

Hem Katarlılara hem de Katar'da yaşayan Türklere hitap ettiklerini söyleyen Oğulbalı, "Bu kapsamda hem Katarlı hem de Türk çok sayıda müşterilerimiz ile görüşmelerimiz sürüyor. Açıkçası beklediğimizden daha yoğun bir ilgi var. İnsanlar Türkiye'deki projeleri çok beğeniyorlar ve yatırım amaçlı da almak istiyorlar." ifadelerini kullandı. 

Ahmet Oğulbalı, Katarlıların başta İstanbul olmak üzere Yalova, Bursa, Sapanca, İzmit gibi bölgelere de yoğun ilgi gösterdiğini ve buralardan konut talep ettiğini açıkladı.

Katar'da yapılan projeleri gezme fırsatı da bulduklarını belirten Oğulbalı, Türk müteahhitlerin bu alanda çok iyi olduğunu, Katarlıların Türk gayrimenkul projelerini çok beğendiğini söyledi.

Katarlılardan Türk gayrimenkul sektörüne yoğun ilgi!

"Körfez ülkelerinden Türkiye'deki gayrimenkullere ciddi anlamda talep var"

İsra Group AŞ, Turkey Expo by Qatar fuarında Bolu Mudurnu'da inşa ettiği V Orman isimli doğal yaşam köyü projesini tanıttı. Projede, triplex villa, 1+1 ve 2+1 apart daire seçenekleri bulunuyor.

İsra Group AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Tavlı, Turkey Expo by Qatar'ı Türkiye ve sektör açısından çok önemsediklerini söyledi. Tavlı, bu hat üzerindeki Suudi Arabistan'dan Katar'a, Umman'dan Kuveyt'e kadar birçok noktadan Türkiye'deki gayrimenkullere büyük ilgi bulunduğunu ifade etti.

"Fuarda Katarlıların yoğun ilgisini gördük"

Rahim Tavlı, sözlerine şu şekilde devam etti; "Projemiz kendi içinde villaları, apartları, oteli, kendisine bağlı organik hayvancılığı ve tarımı, alternatif tıp merkezini ve çok sayıda aktiviteyi barındıracak. Çok sayıda doğal aktiviteyi çatısı altında bulunduracak projemiz 2020'de teslim edilecek." 

Projeyi Katar ortaklığıyla hayata geçirdikleri bilgisini veren Tavlı, şu ifadeleri kullandı:

"Projemize ciddi bir talep var. Fuar kapsamında da ciddi bir ilgi gördük, somut satışlarımız oldu. Cumhurbaşkanımızın Katar'a yönelik uygulanan ablukaya karşı ülkenin yanında olması ve Türk halkının da Katarlıların yanında yer alması bizim Katar'da çok sevilmemizi sağlamış. Katarlılarla görüşmelerimizde bunu ciddi hissettik. Fuarda da Katarlıların yoğun ilgisini gördük."

"Amacımız, ticaretimizi ve dostluklarımızı pekiştirmek"

Kasır Yapı Genel Koordinatörü Seyfullah Şahin de Trabzon'da yaptıkları projeleri Katar'a sunmak ve Katarlılara tanıtmak için fuara üç yıldır katıldıklarını söyledi. Şahin, "Amacımız, ticaretimizi ve dostluklarımızı pekiştirmek, güzel ilişkiler kurmak, iki tarafa da kazanç sağlayacak bir birliktelik oluşturmak." dedi.

Şahin, şunları söyledi;

"Katarlıların son yıllarda Karadeniz'e ve Trabzon'a ilgisi giderek artıyor. Biz de projelerimizi onlara tanıtıyoruz." diye konuştu.


Geri Dön