27 / 04 / 2024

Yabancılar Türk gayrimenkul sektörünü yakından takip ediyor!

Yabancılar Türk gayrimenkul sektörünü yakından takip ediyor!

2014 yılında 150 milyon liralık yatırım planlayan Mar Yapı, Güneşli’deki projelerde yabancılarla ortak olacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, yabancıların Türk gayrimenkul sektörünü yakından takip ettiğini söyledi.



KUYUMCULUKTAN gayrimenkule geçen ve 2006 yılından bu yana inşaata odaklanan Mar Yapı 2014 yol haritasını çizdi. Merkez üssü Güneşli’de 2 yeni proje planlayan şirket yabancı yatırımcılarla ortak olacak. Bölgenin sanayiden, konut ve iş merkezi haline geldiğini söyleyen Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Güneşli’deki projelerden biri 17 bin 500 metrekare alana kurulacak. 700’ün üzerinde konut planladığımız proje için uluslararası bir tasarımcı ve marka ile görüşüyoruz. İmzaları atmak üzereyiz. Tek blokluk Tri G projemizi ise Körfez’den bir grupla ortak yapacağız. Geçen yıl Fransa’daki gayrimenkul fuarında ödül alan bir yapıyı inşa edeceğiz” dedi. Ortaklık için prensipte anlaştıklarını belirten Özkök, yabancıların Türk gayrimenkul sektörünü yakından takip ettiğini ve son aylarda yaşanan siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenmediklerini kaydetti.


Kentsel dönüşüm projeleri için araştırma yapan Mar Yapı ilk olarak Gaziosmanpaşa’da 38 bin metrekare arazi üzerinde proje geliştirecek. Yıl içinde 115 ila 150 milyon lira yatırım planlayan Mar Yapı’nın diğer projesi de Küçükçekmece’de yer alacak. Bölgede Oerlikon adlı sanayi makineleri fabrikasının, 19 bin 500 metrekare arsasını satın aldıklarını belirten Özkök, burada da karma proje planladıklarını dile getirdi.


Mar Yapı Bayramoğ-lu’nda yarım kalan bir konut projesini tamamladı. Bölgede iflas eden bir firmanın inşaatını bankadan satın aldıklarını söyleyen Özkök, “G Marin projesinde 556 konut inşa bulunuyor. Dairelerin yüzde 65’ini sattık. Bu proje bizim için sosyal sorumluluk anlamına da geldi” dedi. Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon ise, “Projede ödeme yapıp tapusunu alan bir de elinde hiçbir belge olmayan 96 mağdur vardı. Önce bize inanmadıiar. Biz iflas eden firmaya ödedikleri miktarı bize ödenmiş kabul ettik. Mağdurlara özel metrekaresi bin 250 liradan ev sattık. 3 bin dolar verip evini alanlar dahi oldu” dedi. Projeye Divan markasını getirmeleri ile Bayramoğlu’nun gelişimine katkı sağladıklarını söyleyen Özkök, “Bayramoğlu’nda işlenmemiş çok sayıda arsa var. Burası 4-5 yıl sonra İstanbul’un ikinci Kalamışı’ı olacak. Biz de yeni projeler yapmak için arsa arıyoruz. Bölgeyi ikinci üssümüz olarak görüyoruz” dedi. Özkök, marina ve  Marmaray  projelerinin Bayramoğlu’nun gelişiminde etkili olduğuna 

dikkat çekti.


Bodrum’da 3 NOKTADA

MAR Yapı’nın Bodrum’da Yalıkavak-Dazlaktepe, Gündoğan-Kızılburun ve Milas-Tuzla’da üç arazisi bulunuyor. Dazlaktepe’de konut projesi planlanıyor. Kızılburun’daki 87 bin metrekare ve Tuzla’daki 14 bin 500 metrekare arsa için çalışmalar devam ediyor.


Kuyumcu fabrikası konut olacak

GÜNEŞLİ Konutları projesi ile gayrimenkul sektörüne giren Mar Yapı, ikinci projesini de yine Güneşli’de inşa etti. Münir Özkök, “Güneşli’yi merkez üssü seçince sanayi bölgesine proje olur mu diye güldüler. Oysa G Plus’ta bir gecede 100 daire sattık. Sonrasında da teklifler geldi. Şimdi kuyumculuk binamızı da taşıyıp, yerine gayrimenkul projesi yapmayı planlıyoruz” dedi. Özkök, Güneşli’nin lüks projeler ve otellerin buluştuğu bir merkez haline geldiğini ifade etti.


Hürriyet / Gülistan Alagöz


Geri Dön