22 / 11 / 2024
fuzul

Emre Çamlıbel Körfezlilere Türk gayrimenkul sektörünü anlattı!

 Emre Çamlıbel Körfezlilere Türk gayrimenkul sektörünü anlattı!

Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel başkanlığında Körfezli yatırımcılara Türk gayrimenkul sektörü anlatıldı





Türkiye konut sektöründe yeniliklerin öncüsü Soyak Holding’in CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, 5 Aralık 2012 tarihinde Ceylan Intercontinental Otel’inde  düzenlenen  Türk Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi’nde ‘Türkiye’de Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Fırsatları” oturumuna başkanlık yaptı. 



KORİAD Körfez-Avrasya İş Adamları tarafından düzenlenen kongrede Dr. M. Emre Çamlıbel’in başkanlığını yaptığı oturuma, konuşmacı olarak Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ağaoğlu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Ersa Yönetim Kurulu Başkanı Helim Kurt katıldı. 


Mayıs 2012’de yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasası çerçevesinde konuşmaların yapıldığı ‘Türkiye’de Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Fırsatları’ oturumunda konuşmacılar, Türkiye’de gayrimenkul yatırımları için ortam, yabancılarla yaşanan tecrübeler, Türkiye’nin sunduğu özel fırsatlar, Mütekabiliyet Yasası’nın değiştirdikleri gibi konuları Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılara anlattılar. Tüm konuşmacıların yaklaşık 15’er dakika söz aldığı oturuma ilgi çok büyüktü.  


Yaklaşık 500 kişinin katılımcı olduğu Kongrede, Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, panelistlerin Körfez ülkeleri yatırımcılarına verdikleri mesajları aşağıdaki başlıklarla açıkladı. 


Türkiye’de 10 yılda yabancılara yönelik anlayış değişikliği ve buna bağlı olarak da Körfez ülkeleriyle direkt diyaloglar başladı. Ekonomideki istikrar ve izlenen olumlu çizgi, Türkiye’de yatırıma yönelik güçlü bir talebi de başlattı.

Türkiye’de hem güçlü bir iç talep, hem de dış talep var. Körfez ülkeleri yatırımcıları ağırlıklı olarak İstanbul’a geliyor. 

Bu ülkelere daha fazla hitap etmek için faizsiz finansman sistemleri geliştirilmeli. 

Tapu tescili esastır ancak devam eden projelerde köklü firmalardan tapuyu daha sonra almak üzere mülk satın alınabilir. 

İstanbul Gayrimenkul piyasasının 100 milyar dolara yükselme potansiyeli var. Devlet, hükümet yabancılara gayrimenkul yatırımını destekliyor. Sonraki adımlar ikamet, çalışma ve vatandaşlık izni olmalıdır.

Yabancı yatırımcılar donanımsız çevrelerin söylediklerine itibar etmemeli, bilgi doğru yerden alınmalıdır.

Mütekabiliyet Yasası öncesi satışların %4’ü yabancılara aitti, artık %10 hatta bazı projelerde %30 mertebesine ulaştı.

Türkiye’de gayrimenkul yatırım getirisi Avrupa’ya hatta Amerika’ya göre daha yüksektir. 


Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar; Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt gibi ülkelerden yatırımcıların katıldığı kongrenin ikinci ve üçüncü günündeyse saha çalışmalarına geçilerek İstanbul ve diğer şehirlerde konut ve diğer gayrimenkul projeleri ziyaret edilerek ve Körfezli yatırımcılara tanıtılıyor. 


Geri Dön