30 / 04 / 2024

Kayseri Hacılar'da 11.9 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

Kayseri Hacılar'da 11.9 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Kayseri ili, Hacılar ilçesi, Karpuzsekisi Mahallesi, 4633 ada 3 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 932 bin 780 TL'ye satıyor...



T.C. Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından, Kayseri ili, Hacılar ilçesi, Karpuzsekisi Mahallesi, 4633 ada 3 parselde yer alan sanayi tesisi 11 milyon 932 bin 780 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün satış ihalesi 26 Nisan tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. KAYSERİ GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ 2019/67 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kayseri ili, Hacılar ilçesi, Karpuzsekisi mahallesi, 4633 ada, 3 parselde tapuya kayıtlı 19.983,64m2 yüzölçümlü arsa niteliğinde taşınmaz satılıktır. Bu taşınmazın tam hissesinin Buz-tel dayanıklı tüketim mamülleri tic. san. ltd. şti adına kayıtlı olduğu anlaşılmaktadır. Karpuzsekisi mah. hacılar osb. 33. cadde no:20 Hacılar/KAYSERİ adresinde bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde bitişik nimazda inşa edilmiş beş adet hangar idare binası, parseli kuzey cephesinde bir adet danışma ve güvenlik yapısı ile bu cephede bahçe duvarı bulunmaktadır. Bu yapıların incelenmesi şu şekildedir; 1.Hangar: Bu yapı 1140,00 metre² alana sahip olup prefabrik Betonarme, duvarları karkas yapı tarzında inşa edilmiş, çatısının trapez Saç ile kapatılmış olduğu zemin beton kaplama pencerelerinin Demir doğrama olduğu Hangar girişinin rayli otomatik kapı olduğu yapının iç ve dış cephe duvarlarının sıvalı ve boyalı olduğu gözlemlenmiş olup yapıda ısınma sistemi bulunmamaktadır. Yapı yaklaşık 10-15 yıllık bir yapı olup Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından belirlenen yapı sınıflarına göre ikinci sınıf C grubu yapılardandır.
2.- 3.- 4. - 5. hangarların yapı özellikleri aynı olup, 2. Hangarın 1135,00 metre², 3. Hangarın 1145,00 metre², 4. Hangarın 910,00 metre², 5. Hangarın 630,00 metre²"dir. İdare binasi: Bu ya bu toplam 440,00 metre kare alana sahip olup prefabrik betonarme duvarları kargası yapın tarzında inşa edilmiş ve zemin +1 normal kat olmak üzere iki katlıdır. Yapının çatısının trapez kapatılmış olduğu zeminin seramik kaplama pencerelerinin alüminyum doğrama olduğu yapının İçi duvarlarının alçı saten üzeri plastik boyalı ve kısmen duvar kağıdı uygulamasının yapılıp olduğu, zemin kattan 1.katta Çıkış merpenin mermeri kaplama korkuluklarının alüminyum doğrama olduğunu ve kombi kalorifer sistemi ile ısıtılmakta olduğu gözlemlenmiştir. Yapı yaklaşık 10-15 Yıllık bir yapı olup Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından belirlenen yapı sınıflarına göre 3.sınıf b Grubu yapılardan olduğu kanaatine varılmıştır. Danışma- güvenlik binası; Bu yapi 20,00 metre kare alana sahip olup yılma kargir tarzda inşa edilmiştir. Yapının dış cephesi giydirme cephe kaplı, Pencereleri Alüminyum doğrama ısı camlı, zeminleri seramik duvarları sıva üzeri plastik boyalıdır. Yapı yaklaşık 10-15 Yıllık bir yapı olup Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından belirlenen yapı Sınıflarına göre 2. Sınıf b grubu yapılardan olduğu kanaatine varılmıştır. Bahçe duvarı: Dava konusu taşınmazın kuzey ön cephesini yaklaşık 125 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde ( 187,50 metre kare) betonarme bahçe duvarı ile Demir doğrama sürgülü bahçe kapısı bulunmaktadır. Yapı yaklaşık 10-15 Yıllık bir yapı olup cevre ve şehircilik bakanlığı tarafından belirlenen yapı sınıflarına göre1.sinif a Grubu yapılardan olduğu kanaatine varılmıştır. Bahçe peyzaji: dava konusu taşınmaz alanının yol koduna göre tesviyelendiği giriş bölümünde ve yapıların çevresinde taş uygulamasının yapılmış olduğu tespit edilmiştir. Yapılan bu işleri yapı sınıfına göre değerlendirilmesi mümkün olmayıp yapılan alan ve yapılan işlemlere göre maktuen dillendirilmeye yapılması kanaatine varmıştır.
Adresi : Karpuzsekisi Mah. Hacılar Osb. 33. Cadde No:20Hacılar / KAYSERİ
Yüzölçümü : 19.983,64 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzı İmar durumu 1/1000 ölçekli uygulama imar planında e:0,70 emsalli sanayi parseli alanında kalmakta olduğu anlaşılmaktadır
Kıymeti : 10.478.578,75 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 1. Satış Günü : 26/04/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 25/05/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Kayseri Bölge Adliye Mahkeme Binası Zemin Kat İcra Daireleri Satış Odası-1 - Sümer Mahallesi Erkilet Bulvarı No:8 MERKEZ / KAYSERİ
 

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kayseri İl, Melikgazi İlçe, 2881 Ada, 8 Parsel, YENİ MAHALLE Mahalle/Köy,Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Yeni Mahalle Mah., 2881 ada, 8 parselde kayıtlı, 1.004,43m2 yüzölçümlü, arsa? vasfın-daki, taşınmaz satlıktır. 1/1 (tam) hissesi borçlu adına kayıtlıdır. Posta adresinin, ?Yeni Mahalle Altınova Sk. No:10-10A-14 Melikgazi/Kayseri? dir. Taşınmaz sınırları dahilinde konut amaçlı yapılar (113,95m2&90,73m2&15,59m2 brüt alanlı) ve müştemilatı ile ağaç-lar bulunmakta ise de, taşınmazın tapu kaydında muhdesatın 3. Şahıslara ait olduğu hususunda muhdesat şerhi olduğu anlaşıl-mıştır. 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı (E=2,00) olarak ayrılmış yerde kalan, kadastro parseli olduğu anla-şılmıştır.taşınmazın bulunduğu bölgenin, nitelikli konut amaçlı binalarla yapılaşmaya aday bir bölge haline gelmiş olduğu; halen taşınmazın çevresi genellikle 1-2 katlı müstakil konut amaçlı binalarla kısmen yapılaşmış ol-sa da, bölgede yüksek katlı ve nitelikli konut amaçlı binalarında inşa edilmesine başlanmış olduğu; bölgedeki yeni yapılan yüksek katlı ve nitelikli konut amaçlı binaların, Kayseride ikamet eden orta ve üst gelir gruplarınca nispeten rağbet gördüğü; ta-şınmazın Erciyes Üniversitesi kampus alanına da yakın konumda bulunduğu; elektrik, içme suyu, yol, kanalizasyon, doğalgaz, sağlık eği-tim, kent içi toplu ulaşım, belediye temizlik ve çöp toplama, gibi kentsel kamu hizmetlerinden yararlanma imkanı olan mevkii ve konumda bulunduğu; anlaşılmıştır.
Kıymeti : 1.454.202,00 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında mevcuttur.
1. Satış Günü : 26/04/2021 günü 14:15 - 14:20 arası
2. Satış Günü : 25/05/2021 günü 14:15 - 14:20 arası
Satış Yeri : Kayseri Bölge Adliye Mahkeme Binası Zemin Kat İcra Daireleri Satış Odası-1 - Sümer Mahallesi Erkilet Bulvarı No:8 MERKEZ / KAYSERİ

Kayseri Hacılar da 11.9 milyon TL ye icradan satılık sanayi tesisi!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi "İ.İ.K.9.MADDE: İcra ve İflas dairelerine yapılacak her türlü nakdi ödeme, Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülecek bankalarda icra ve iflas dairesi adına açılan hesaba yapılır, hükmü gereğince NAKİT TEMİNATIN BANKA HESABINA YATIRILMASI GEREKTİĞİNDEN, hesaplanan teminat tutarının ihale saatinden önce Vakıflar Bankası TR**********************17 İBAN nolu hesaba, dosya numarası ve ihale katılımcısının adı-soyadı ve T.C. kimlik numarası yazılarak yatırılması ve dekonttan bir suretin ibraz edilmesi" veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Nakit teminat ile satışa iştirak edilemeyecektir. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/67 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 


Geri Dön