29 / 04 / 2024

Kayseri Hacılar'da 130 bin metrekare alanda dönüşüm başladı!

Kayseri Hacılar'da 130 bin metrekare alanda dönüşüm başladı!

HACILAR Belediyesi tarafından 130 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 151 milyon TL'ye mal olacak kentsel dönüşüm projesi çalışmaları başladı.



HACILAR Belediyesi tarafından 130 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 151 milyon TL'ye mal olacak kentsel dönüşüm projesi çalışmaları başladı.


Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, riskli alan ilan edilen bölgede Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve İmar A.Ş. ekipleri tarafından gerçekleştirilen mülkiyet tespiti ve değerleme çalışmalarını, ilgili daire müdürleri ve meclis üyeleri ile birlikte inceledi. 


Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, projenin bakanlar kurulu tarafından onaylanmasının ardından resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve çalışmalara başlandığını söyledi. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü; “Yapılan çalışma ile Riskli Alan sınırları içerisinde oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımızın mevcut durumda kullandıkları gayrimenkullerin değerlendirilmesi ve tespiti yapılmaktadır. Tespit sırasında mevcut yapılarının durumları, kullanım amaçları belirlenerek bahçe vasfında bulunan yerlerde ise fidanları tespit edilmektedir. Yapılan çalışma tarafımızca çok titiz olarak yürütülerek riskli alan sınırları içerinde taşınmazı bulunan her vatandaşımızın hak kaybı olmadan gerçek değerleri ortaya çıkarılacaktır. Değerleme ve hak sahipliği tespiti sonrası her bir vatandaşımızla tek tek görüşülerek uzlaşma sağlanacaktır.”


Hürriyet


Haber Kayseri Meydan'da şöyle yer aldı


Hacılar Belediyesi tarafından 130 Bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 151 Milyon TL'ye mal olacak Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başladı.6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunkapsamında 8 Şubat 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ve 6 Mart 2016 tarih ve 29676sayılı Resmi Gazete ile riskli alan ilan edilen Hacılar Aşağı ve OrtaMahalle sınırlan içerisindeki yaklaşık 13 Hektarlık alanda, hak sahipliği tespiti ve gayrimenkul değerleme çalışmalarına başlandı. 


Hacılar Belediye Başkam Doğan Ekici, Riskli alan ilan edilen bölgede Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve İmar A.Ş. ekipleri tarafından gerçekleştirilen mülkiyet tespiti ve değerleme çalışmalarını ilgili daire müdürleri ve meclis üyeleri ile birlikteinceledi.Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, projenin bakanlar kurulu tarafından onaylanmasının ardından resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve çalışmalara başlandığını söyledi. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü;" Yapılan çalışma ile Riskli Alan sınırları içerisinde oturan ve hak sahibi olanvatandaşlarımızın mevcut durumda kullandıkları gayrimenkullerin değerlendirilmesi vetespiti yapılmaktadır. Tespit sırasında mevcut yapılarının durumları, kullanım amaçları belirlenerek bahçe vasfında bulunan yerlerde ise fidanları tespit edilmektedir.Yapılan çalışma tarafımızca çok titiz olarak yürütülerek riskli alan sınır larıiçerinde taşınmazı bulunan her vatandaşımızın hak kaybı olmadan gerçek değerleri ortaya çıkanlacaktır. Değerleme ve hak sahipliği tespiti sonrası her bir vatandaşımızla tek tek görüşülerek uzlaşma sağlanacaktır.Kentsel Dönüşüm Projesinin başlangıçından itibaren her zaman desteklerini esirgemeyen Ekonomi BakanımızSayın Mustafa Elitaş, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan YardımcımızSayın Mehmet Özhaseki ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkam Sayın Mustafa Çelik'e teşekkür diyorum." İlçede gerçekleştirilen Kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun olduklarım belirten Hacılar Aşağı ve Orta mahalle muhtarları ile vatandaşlar Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici' ye teşekkür etti. 


Kayseri Meydan


Geri Dön