27 / 04 / 2024

Kayseri Hacılar'da toplu temel atma töreni düzenlendi!

Kayseri Hacılar'da toplu temel atma töreni düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacılar'da yaptıracak olan Kadın ve Gençlik Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Tören kapsamında ayrıca Hacılar Belediyesi tarafından yaptırılacak Sanayi Sitesi'ne de ilk harç kondu.



Hacılar Meydanı'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanısıra Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacüar Belediye Başkanı Doğan Ekici, OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. 

Mehter Takımı'nın konseri ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, göreve başlayalı 13 ay olduğunu ifade ederek, "AK Parti'nin iktidardaki 13. yılı. Bizim de belediye başkanlığındaki 13. ayımız. 

Bu 13 ayda birçok önemli işe imza atarak Hacılar'm gelişmesi ve büyümesi için çalışmalar yaptık. Büyükşehir ile de el ele çalışmalar yapıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda hem Haseki Başkanımın hem de Çelik Başkanımın çok büyük desteğini gördük. İlçemize kazandırılacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi için de özellikle teşekkür ediyorum" dedi. 


Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Hacılar'ın Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilk hinterlaııd belediyesi olduğuna dikkat çekerek, "Hacılar bizim ilk göz ağrımız. 

Kayseri Büyükşehir Belediye sınırları Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri'nden müteşekkil iken ve daha hinterland yasası olarak bilinen 5216 sayılı kanun yürürlüğe girmemişken Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmak için meclisinden karar çıkartan ve sınırlarımıza dahil olan ilk belediye Hacılar Belediyesi'dir. 

Yani işbilir Hacılaıiılar, taa o zamandan 'zengin ortak' Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarından yararlanmak için hamle yaptılar ve bunun semeresini de yıllar içinde gördüler" dedi. 


Konuşmasında Haseki Başkan'a da ayrı bir parantez açan Başkan Çelik, Haseki Başkan'm Hacılar'a katkısının çok olduğuna işaret etti ve Erciyes Projesi başta olmak üzere Hacılar için hayati önem taşıyan projelere imza attığını söyledi. Başkan Çelik son olarak da ilçelere yaptıkları Kadın ve Gençlik Merkezleri arasında en büyüğünü Hacüar'a inşa ettiklerini ve 200 m2 büyüklüğü ile yine en büyük yüzme havuzunun da buraya yaptırüdığını sözlerine ekledi. 

Tören, konuşmaların ardından Necmettin Nursaçan'm yaptığı dua ve butona basılıp temellerin atılmasıyla son buldu. 


Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön