28 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.



Kocasinan Belediyesi’nin Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eski binaların yıkımı tüm hızıyla sürerken bir yandan da daha modern bir yapılaşma gerçekleştiriyor. Kocasinan Belediyesi'nde yer alan habere göre; dönüşüm çalışmalarının Uğurevler’i daha da güzelleştirdiğini söyleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Bölgeyi Kocasinan’a yakışır şekilde daha modern bir yapılaşmayla taçlandırıyoruz” dedi.

Kayseri Kocasinan da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünün altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, dönüşümle beraber sosyal dönüşümü de aynı anda hayata geçridiklerini söyledi. Kocasinan’ı geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm en önemli çalışmalarımızdan biridir. Çalışma programımız kapsamında ekiplerimizle birlikte gece-gündüz demeden hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Eskimiş, ömrünü doldurmuş, artık gelecekte hizmet veremeyecek eski binalarımızı yıkıp, onların yerine daha güzellerini inşa ediyoruz. Yıkım işlerinin ardından gelişmeleri sürekli takip ediyoruz. ‘Yeni Kocasinan’a ve ‘Yeni Uğurevler’e yakışır bir şekilde elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri Kocasinan da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kocasinan’ın her bir mahallesinde adeta dantel işler gibi çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini  “Hedefimiz, ilçemizde kentsel dönüşüme ihtiyaç olan bölgelerde dönüşüm çalışmalarını yürüterek, Kocasinan’ı baştan aşağı yenilemektir” dedi. 

Mahallede yer alan köhne yapıların Kocasinan Belediyesi tarafından yıkılmasını takdi ettiklerini mahalle sakinleri ise Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, bölgenin çehresini değiştirme çalışmalarından mutlu olduklarını söyledi.

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 


Geri Dön