29 / 04 / 2024

Kayseri Park 10 milyon dolara yenileniyor!

Kayseri Park 10 milyon dolara yenileniyor!

Süleyman Çetinsaya, Orta Anadolu'nun ilk ve en büyük alışveriş merkezi olan Kayseri Park'ı da 10 milyon dolara yeniliyor 



Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları  ile konut sektöründe yakaladığı başarıyı sahibi ve ortağı olduğu alışveriş merkezleriyle perakendeye taşıyor. Bir taraftan yeni alışveriş merkezleri inşaa eden Çetinsaya, Orta Anadolu'nun ilk ve en büyük alışveriş merkezi olan Kayseri Park'ı da 10 milyon dolara yeniliyor 

Avrupa Konutları markasıyla konut sektöründe adından söz ettiren Süleyman Çetinsaya'nın sahibi olduğu Artaş İnşaat Grubu, perakende de sessiz ama derinden ilerliyor. Bakırköy'de bulunan Carousel'le adım attığı perakende sektöründe, Sefaköy'de faaliyet gösteren ArmoniPark ve yine Kayseri'de bulunan Kayseri Park'la iyi bir konuma gelen Süleyman Çetinsaya, önümüzdeki günlerde Hadımköy'de faaliyete geçecek olan Westa Alışveriş Merkezi ile gücüne güç katacak. Grubun Halkalı'da toplu konutların olduğu bölgede yeni bir alışveriş merkezi projesi bulunduğunu söyleyen Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, "Butik bir proje olacak. İçinde büyük bir market ve onun etrafında 15-16 mağaza yer alacak. Ancak adı henüz belli değil" dedi. Grubun yeni yatırımların yanı sıra mevcut yatırımları da güçlendirmek için çalışmalar yaptığını belirten Erkoç sözlerine şöyle devam etti:

"Kayseri Park, beş ortak tarafından dört yıl önce hayata geçirilmiş bir proje. Ancak Sülayman Çetinsaya bir kaç ay önce alışveriş merkezinin tamamını diğer ortaklardan aldı. Operasyon sonrasında Kayseri Park'ın yenilenmesi için düğmeye basıldı. 10 milyon dolarlık yatırımla merkezi baştan ayağa yeniliyoruz. Çalışmalar dış cephe üzerinde yoğunlaşacak."   

Kayserili pazarlığı  seviyor

64 bin metrekarelik alanda 120'den fazla mağazayla faaliyet gösteren Kayseri Park'ın, Kayserililerin yanı sıra Sivas, Yozgat, Nevşehir, Malatya, Niğde ve Kahramanmaraşlıların da buluşma noktası olduğunu söyleyen Erkoç, "Orta Anadolu'nun ilk alışveriş merkezi olan Kayseri Park sayesinde insanlar İstanbul'a gitmeden istedikleri markayı alma şansına kavuştu. Bu nedenle bizim ziyaretçi oranımız ve ziyaretin fişe dönme oranı son derece yüksek" diye konuştu. Ayda 700 bin kişinin Kayseri Park'ı ziyaret ettiğini ifade eden Erkoç, bu ziyaretlerin İstanbul'a oranla fişe dönme oranının yüksek olduğunu anlattı. İstanbul'daki alışveriş merkezleriyle Anadolu'daki alışveriş merkezleri arasında büyük farklar olduğunu ifade eden Erkoç bunu şöyle açıkladı:

"İstanbul'da alışverişin en fazla olduğu gün pazardır. Bizde ise Cumartesi. Çünkü Kayseri'de bağ kültürü vardır. İnsanlar Pazar günlerini şehrin dışındaki bağ evlerinde geçirir. Bu nedenle de Pazar günü ziyaretçi sayısı düşer. Mesela bizim haftaiçi 20-22 bin olan günlük ziyaretçi sayımız, Cumartesi günü 35 bine kadar çıkar, Pazar günü 32 bine kadar düşer. Bir de Kayserililerin eli sıkıdır. Alışveriş merkezinde mağazalarda dahi pazarlık yaparlar. Şehirde herkes birbirini tanıdığı için insanlar güvenmedikleri yere gitmezler. Ancak biz bu açıdan çok şanslıyız. Açılıştan itibaren saat 12.30'a kadar genelde ev hanımları oluyor. Rahat rahat alışverişlerini yaparlar, kahvelerini içerler. 'Misafir oturması'nı dahi Kayserili kadınlar alışveriş merkezi açıldıktan sonra burada yapmaya başladı. Bir de İstanbul'a göre Anadolu'da müşteri sadakati çok yüksek. Kiralamada ise %98'lik doluluk oranımız var 3 mağazamız boş ve bu konuda çok seçiciyiz."

Üniversiteliye destek

Kayseri Park'ta bulunan mağazaların yanı sıra, işletmeciliğini Mars Group'un yaptığı ve dokuz salonda 1.300 koltuk kapasitesinden oluşan sinema salonuyla da iddialı olduklarını belirten Genel Müdür Muhsin Erkoç, "Burası gençlerin buluşma noktası. Çoğu kimse bilmesede Kayseri'de 50 bin öğrencinin bulunduğu Erciyes Üniversitesi var. Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Çetinsaya'nın kişisel desteklerinin yanı sıra biz de kurum olarak burada öğrenim gören öğrencilere büyük destek veriyoruz. Çeşitli etkinliklerle onların gelişimine katkı sağlıyoruz. Bu arada ünlü insanları şehre davet ederek yaptığımız imza günleri ve çeşitli kampanyalar büyük ilgi görüyor. İstanbul'dan farklı olarak Kayseri'de yaptığınız herşey kısa sürede duyuluyor" diye konuştu. Kayseri'de önümüzdeki günlerde yeni alışveriş merkezlerinin hizmete gireceğini belirten Erkoç, " Tüm bunlar faaliyete geçtiğinde de Kayseri Park'ın bir şey kaybedeceğini sanmıyorum. Bu merkezler bize sinerji katar. Çünkü grup olarak bizim değişik alışveriş merkezlerimiz var. Ama bunlar yanlarına dahi açılan alışveriş merkezleri nedeniyle ne ziyaretçi ne de ciroda bir kayıp yaşamadı" diye konuştu.  

MUHSİN ERKOÇ  KİMDİR?

1977 yılında İzmir'de doğan Muhsin Erkoç, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2003 yılında ABD'nin South Carolina eyaletindeki Clemson University'den iki dalda endüstri mühendisliği ve e-ticaret master dereceleri alan Erkoç, perakende sektörüyle New York'ta tanıştı. Türkiye ile Doğu Asya'dan fonksiyonel ev mobilyaları getiren ve bunları Wall-Mart, Target gibi meşhur zincir mağazalara satan bir firmada kurumsal satıştan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüttü.  4.5 yıllık yurtdışı tecrübesinin ardından Türkiye'ye dönen Erkoç, 2007 yılı sonunda Armoni Park Outlet Center'daki genel müdürlük görevine başladı. Aralık 2009 itibarıyla da Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nde genel müdürlük pozisyonunu üstlendi.

Basında yer alan diğer haberler:

Kayseri Park'ta 10 milyon dolara baştan aşağı yenilenme kararı
Avrupa Konutları ile konut sektöründe yakaladığı ivmeyi sahibi ve ortağı olduğu alışveriş merkezleriyle perakendeye taşıyan Süleyman Çetinsaya,  bugünlerde Orta Anadolu'nun ilk ve en büyük alışveriş merkezi olarak nitelendirilen Kayseri Park'ı 10 milyon dolar harcayarak yeniliyor.
Süleyman Çetinsaya'nın sahibi olduğu Artaş İnşaat Grubu, Bakırköy'de bulunan Carousel'le adım attığı perakende sektöründe, deneyimini Sefaköy'deki ArmoniPark ve Kayseri'deki Kayseri Park'la ileriye taşımıştı. Önümüzdeki günlerde Hadımköy'de faaliyete geçecek olan Westa Alışveriş Merkezi ile dördüncü AVM'sine kavuşmaya hazırlanan Artaş'ın  bir de Halkalı `da yeni bir projesi bulunuyor.

`Niğdeli de buraya geliyor'
İsmi henüz belirlenmeyen bu projeyle AVM sayısını beşe taşıyacak olan Süleyman Çetinsaya liderliğindeki Artaş'ın buradaki butik AVM'sinde büyük bir market ve onun çevresinde 15-16 mağaza olacak. 
Kayseri Park'ta sürdürülen çalışmalar hakkında konuşan Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, AVM'nin beş ortak tarafından dört yıl önce hayata geçirildiğini, ancak Çetinsaya'nın birkaç ay önce AVM'nin tüm hisselerini ortaklarından aldığını belirterek,  "Operasyon sonrasında Kayseri Park'ın yenilenmesi için düğmeye basıldı. 10 milyon dolarlık yatırımla merkezi baştan ayağa yeniliyoruz. Çalışmalar dış cephe üzerinde yoğunlaşacak"   dedi.
Erkoç, 64 bin metrekarelik alanda 120'den fazla mağazayla faaliyet gösteren Kayseri Park'ın, Kayserililerin yanı sıra Sivas, Yozgat, Nevşehir, Malatya, Niğde ve Kahramanmaraşlıların da buluşma noktası olduğunu belirtti.

İnanın, bize Allah gönderiyor parayı 
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm işi için prosedürlerin yerine getirilmesi halinde, kaynağın mutlaka geleceğini belirterek, "İnanın, bak samimi söylüyorum;  belki burada söylemem doğru değil ama, inanın bize Allah gönderiyor parayı" dedi.
Fırat Üniversitesi öğrencileri arasında yapılan anket sonucunda 8 Mart depremi sonrasındaki tutumu nedeniyle `Yılın Bürokratı' seçilen ve ödül almak için dün Elazığ'da bulunan Bayraktar, Bahaddin Ögel Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende, ödülünü Vali Muammer Erol'dan aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında bölgedeki çalışmalarını anlattı.

`20 katrilyon lira bulduk'
Önümüzdeki beş ay içinde yaklaşık 1500 konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini anlatan Bayraktar, Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl'ün çarpık yapılaşma için ne tür çalışmalar yaptıkları sorusu üzerine 150 belediyeyle deprem dönüşüm ve kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını  söyledi.
Bayraktar, şöyle konuştu: "Fakat bu çok zor bir şey Sadece kaynak gerektirmiyor. Kentsel dönüşüm işi devletin, hükümetin, yerel yönetimlerin üniversite ve ilgili odaların birlikte yapması gereken bir iş. Bu şekilde bunun üstesinden gelebiliriz. İlk etapta belki 20 milyar dolar kaynak gerekmektedir.
Ama, bu iş için prosedürler yerine getirilsin, kaynak mutlaka gelecektir. Bize inanın, bak samimi söylüyorum; belki burada söylemem doğru değil ama inanın bize Allah gönderiyor parayı. Çok samimi söylüyorum. Bağışlayın beni. Biz şimdi 20 katrilyon lira para bulduk. Bu para hazinenin elinde,  arsalar bugüne kadar vardı. İşte geçen gün arsa sattık ve 50 trilyona aldığımız arsayı 300 trilyona sattık. Bu şekilde bereketi kendinden oluşuyor."
Tebernüş Kireçci


Geri Dön