28 / 04 / 2024

Kayseri planlı gelişimin örneği oldu!

Kayseri planlı gelişimin örneği oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmeler yaptı. Çelik Kayseri’nin Türkiye ortalamasının üzerinde yol alan bir şehir olduğunu ifade etti.



Kayseri’nin Türkiye ortalamasının üzerinde gelişen bir şehir olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin doğru temeller üzerine kurulmuş, düzgün planlamanın yapıldığı bir şehir olduğunu söyledi.

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre yapılacak dönüşüm hamlelerinin mutlaka planlı yapılması gereğini dile getiren Başkan Çelik, şunyarı anlattı: "Bu anlamda Kayseri'de tüm hizmet ve yatırımlarımız için yeni bir vizyon belirledik. 'Planlı gelişim, estetik dönüşüm, fonksiyonel değişim' şeklinde belirlediğimiz vizyonumuzu tüm yatırımlarımızın hareket noktası olarak görüyoruz. Kentsel dönüşümde de bu vizyon doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz.


Şehrimizde uygulayacağımız projeler için öncelikle Kentsel Dönüşüm Master Planını hazırladık. Hangi mahalleler öncelikli dönüştürülmeli, konut, ofis ticaret dengesi nasıl olmalı, arz talep dengesi nasıl dikkate alınmalı, mevcut konut stoku ne durumda tüm bunları bilmemiz gerekiyor ki daha sağlıklı sonuçlar ortaya koyabilelim. Konut kültürü, bölgesel kültür yapısı, kaynak ihtiyacı ve yatırımcı talepleri de dikkate almamız gereken unsurlar. Tüm bu konuları Master Plan ile tespit ettik. Çünkü şehrin gelecek yüzyılını etkileyecek bir proje yapıyorsanız planlı yapmak durumundasınız. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere uygulamak istediğimiz projelerde vizyonumuzun diğer prensipleri olan estetiklik ve fonksiyonellik noktasında da hassasiyet gösteriyoruz."


"AMİRAL GEMİMİZ SAHABİYE"


Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü bu proje şehre katacağı yeni çehre ile Kayseri'nin gelecek yüzyılına damga vuracak bir proje. 147 yıllık belediye tarihinin en önemli projesini ve yaptığımız hesaplara göre 4 milyar TL'lik bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sahabiye Projesi'nin birinci etabında hak sahipleriyle uzlaşarak eski yapıların yıkımına başladık. Bu noktada önemli bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Projede 510 bin metrekarelik bir dönüşüm alanı söz konusu. Burada toplam 5 bin 820 adet bağımsız bölüm bulunuyor. 510 bin metrekare olan bu bölgemizde mevcutta tek bir metrekare yeşil alan yok. Ancak projemiz tamamlandığında bu bölgenin 350 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Bu proje vatandaşlarımızın kentsel refah ve yaşam kalitesini artıracak, huzurlu ve güvenli sosyal alanları bulunan, şehrimize mimari ve sosyal anlamda değer katacak bir proje olacak. 512 bağımsız birimin bulunduğu birinci etap olarak belirlediğimiz alanda 502 hak sahibiyle uzlaşarak anlaştık. Bu bir  rekordur. Sadece mirastan dolayı kendi aralarında dahi anlaşamayan 10 bağımsız birimin kanuni işlemlerle satışı gerçekleşti. Hamdolsun bugünlere geldik. İlk etabın ihalesine Kasım 2017'de çıkıyoruz. Yaklaşık 140 bin m2'lik iş yapacağız. Tüm inşaat firmalarını ihalemize bekliyoruz."


Geri Dön