18 / 05 / 2024

Kayseri Talas Camii'nin temeli atıldı!

Kayseri Talas Camii'nin temeli atıldı!

Talas ilçesi Başakpınar mahallesi kooperatif bölgesinde yaptırılacak Camii’nin temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Temel Atma Töreni’ne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı...




Talas ilçesi Başakpınar mahallesi kooperatif bölgesinde yaptırılacak Camii’nin temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Temel Atma Töreni’ne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediyesi Başkan Yardımcıları Talas Müftüsü Turgut Erhan, Daire Müdürleri, Talaslı hayırsever iş adamları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.


Başakpınar Merkez Camii İmamı Emrah Eker’in Kuran-ı Kerim Tilavetiyle Başlayan temel atma töreninde Talas Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Yaptığı açılış konuşmasında; Başakpınar’ın Talas açısından önemine değinerek yapılacak Cami’nin hayırlı olması temennisi ile sözlerini sonlandırdı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada Kayseri’nin sanayi ekonomi ve sosyal faaliyetlerde bölgenin önde gelen şehirlerinden olmasının yanında hayırsever iş adamları ile de bölgede tanındığına dikkat çekerek törene katılan herkesin Mübarek Cuma gününü Hicri Yılbaşını tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.


Daha sonra Kürsüye davet edilen Talas Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı konuşma ve duaya yükselen aminlerin ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Talas Müftüsü Turgut Erhan’ın temele ilk harcı dökmeleri ile tören sonlandırıldı.


Törene katılan tüm vatandaşlara aşure ve yemek ikram edildi.


Daha sonra geçen haftalarda temel atma töreni olan Talas Müftüsü Turgut Erhan’ın Hac Görevi nedeniyle katılamadığı Reşadiyede yapılan Caminin inşaatı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve Talas Müftüsü Turgut Erhan tarafından yerinde incelendi.


Kayseri Olay


Geri Dön