29 / 04 / 2024

Kayseri Uğurevler'e yeni okul inşa edilecek!

Kayseri Uğurevler'e yeni okul inşa edilecek!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yaptığı açıklamada, kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Uğurevler Mahallesi’ne okul kazandıracaklarını söyledi



Kocasinan Belediyesi, yılın ilk meclis toplantısını yaptı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde yapılan meclis toplantısında 32 gündem maddesi konuşuldu. Kocasinan Belediyesi'nde yer alan habere göre, meclis toplantısında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Uğurevler Mahallesi’ne okul kazandıracaklarını söyleyerek, “Mülkiyeti ve projesi hazır. İnşallah bu sene bir hayırseverimiz, okulun yapılmasını üstlenir” diye konuştu. Kayseri Kocasinan Meclis Toplantısından ayrıca  Çölyaklılar için de müjdeli bir karar çıktı.

Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantısında 32 gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı. Meclis toplantısında ilk önce Kocasinan Belediyesi meclisinin toplantı günleri de belirlendi. Ardından Denetim Komisyonu Üyeliği seçimi yapıldı. Gizli oylamayla gerçekleştirilen seçimde Denetim Komisyon Üyeliğine; Selahattin Yılmaz, Ebru Uslucan ve Nuriye Çetin oyçokluğuyla seçildi. Toplantıda daha sonra Yenidoğan, Şeker, Çevril, Talatpaşa, Erkilet, Yenişehir, İstasyon, Cırgalan, Mevlana, Sümer, Beydeğirmeni Mahallerinin imar planları görüşüldü ve karara bağlandı.

Toplantıda;  Uğurevler Mahallesi’nde uygulama imar planı ekinde yer alan vaziyet planında değişiklik yapılması ile ilgili imar komisyon raporu da masaya yatırıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Kentsel Dönüşüm Projelerimizle bölgenin ihtiyacı olan gerek sosyal donatı gerekse yol, park, çevre düzenlemesi gibi benzeri alanların kamuya kazandırılması ve bunun dışında okul, cami vb gibi kamu alanlarının da kazandırılması bizim ana hedeflerimizden bir tanesidir. Mahallemizde de ihtiyaç olan okul alanın yanına yeni bir binanın yapılabilmesi için yaptığımız çalışmanın sonuna yaklaştık. Buranın mülkiyeti ve projesi hazır. İnşallah 2019 yılında bir hayırseverimiz, 4 bin 500 metrekarelik alanda okulun yapılmasını üstlenir” dedi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olan Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Kocasinan Belediyesi’ne ait parselin, Aile Sağlığı Merkezi olarak İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi talebi de görüşüldü. Ardından Kocasinan Belediyesi’ne ait Yemliha Mahallesi’ndeki 4 parselin Kur’an Kursu ve lojman inşaatı yapmak için Kocasinan İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Çolakbayrakdar, 2019 yılının ilk meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.


Geri Dön