29 / 04 / 2024

Kayseri'de 1.2 milyon TL'ye icradan satılık LPG istasyonu!

Kayseri'de 1.2 milyon TL'ye icradan satılık LPG istasyonu!

T.C. Merkez/Kayseri 8. İcra Dairesi, Kayseri Kayseri ili Kocasinan İlçesi Beydeğirmeni Köyü Çiftlik mevkiindeki LPG istasyonunun muhammen bedelleri toplamı 1 milyon 288 bin 856,47 TL olan iki arsasını satışa çıkardı



Verilen ilan şöyle;


T.C. MERKEZ / KAYSERİ 8.ICRA DAİRESİ Dosya No : 2011 / 2406 Esas

TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:

: Kayseri ili Kocasinan İlçesi Beydeğirmeni Köyü Çiftlik mevkii 848 parselde kayıtlı LPG satış servis istasyonu ve müştemilatı ve arsası taşınmaz : Beydeğirmeni Köyü  Ankara  yolu 29, km Selgaz Petrol Ürünleri Kocasinan / KAYSERİ : 5.145.53 m2

: Taşınmazın akaryakıt ve Ipg istasyonu olarak planının bulunmasının gerektiği, 1/1000 ölçekli uygulama imar olanı sınırlan dışında olan ancak fiilen İ3r;m arazisi clarak kullanılmayan yer olduğu; taşınmazın üzerinde Ipg istasyonu ile yol dinlenme tesisi ile müştemilatı bulunmakla fiilen arsa olarak kullanılmakta olduğu: bilirkişi raporundan anlaşılmıştır.

Taşınmazın özellikleri:Taştnmazın üzerinde akaryakıt istasyonu ve yol dinlenme tesisi ile müştemilatı

bulunmakta olup; istasyonlu akaryakıt bayilik lisansının olduğu, ancak bir süre önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından sona erdirildiği, anlaşılmıştır. Taşınmaz; Kayseri kent yerleşim alanı dışında, Kayseri-Ankara karayoluna cepheli konumda, Ankara istikametine giderken yolun sağında (doğusunda). Beydeğirmeni Köyü sınırları dahilinde, bulunmaktadır. Kıymet takdiri tarihi itibariyle taşınmazın Ipg istasyonu olduğu; kıymet takdiri tarihi itibariyle akaryakıt bayilik lisansı iptal edilmiş olup, bu nedenle sadece Ipg istasyonu olduğu; ancak akaryakıt bayilik lisansı iptal gerekçesi olarak gösterilen asgari mesafe tespit tutanağının tanzim edilmesi, mesafe yönünden sorun var ise giderilmesi, halinde akaryakıt bayilik lisans iptal durumunun değişebileceği; Taşınmazın Kayseri kent merkezin takribi 28-30 km mesafede bulunduğu; elektrik, su. toplu ulaşım, telefon, gibi kamu hizmetlerinden yararlanma imkanının bulunduğu; çevresinde tarım-hayvancılık tesisleri olarak kullanılan yapılaşmalar bulunmakta ise de, bölgede tarla olarak kullanılan afazilerin çok daha fazla olduğu; bilirkişi raporundan anlaşılmıştır.

Takdir Olunan Kıymeti : 576.724,33 TLKDV Oranı : %18

1. Satış Günü : 10/09/2012 Pazartesi 14:45 - 14:55 saatleri arasında 

2. Satış Günü : 20/09/2012 Perşembe 14:45- 14:55 saatleri arasında

Taşınmazın Bilgileri: Kayseri ili Kocasinan ilçesi Beydeğirmeni Köyü Çiftlik mevkii 849 parsel de kayıtlı arsa 

Taşınmazın Adresi : Beydeğirmeni Köyü Ankara yolu 29. km Kocasinan / KAYSERİ : 14.176.99 m2

Taşınmazın İmar Durumu : 1/1000 ölçek» uygulama imar planı sınırları dışında olan ancak fiilen tarım arazisi olarak kullanılmayan yer olduğu: taşınmazın üzerinde Ipg tüp dolum tesisi bulunmakla fiilen arsa olarak kullanılmaktadır.

Taşınmazın Özellikleri: Taşınmazın üzerinde Ipg tüp dolum tesisi ile müştemilatı bulunmakta olup; Taşınmaz;

Kayseri kent yerleşim alanı dışında. Kayseri-Ankara karayoluna cepheli konumda, Ankara istikametine giderken yolun sağında (doğusunda). Beydeğirmeni Köyü sınırları dahilinde, bulunmaktadır. Taşınmazın Kayseri kent merkezine takribi 28-30km mesafede bulunduğu; elektrik, su, toplu ulaşım, telefon, git» kamu hizmetlerinden yararlanma imkanının bulunduğu; çevresinde tarımhayvancılık tesisleri olarak kullanılan yapılaşmalar bulunmakta ise de. bölgede tarla olarak kullanılan arazilerin çok daha fazla olduğu; bilirkişi raporundan anlaşılmıştır.

Takdir Olunan Kıymeti:712.132,14 TLKDV Oranı : %18

1.Satış Günü: 10/09/2012 Pazartesi 15:00 - 15:10 saatleri arasında

2.Satış Günü: 20/09/2012 Perşembe 15:00- 15:10 saatleri arasında

Not: İşbu ilan, tebligat yapılamayan ilgililere tebliği niteliğinde olup, bilaiade tebligatlar hakkında gazete ilanı ile yetiniiecektir,( U.K. 127. Mad.)

Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır.

Satış Şartları:

1-Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte Kayseri 8.İcra Müdürlüğü önüda açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40‘ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10günü geçmemek üzere mehil verilebilir.Tellaliye resmi, ihale pulu. 1/2 tapu harcı ve masrafları, KDV alıcıya aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel İle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemize® tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/2406 E. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.(lc.if.K.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahidir.

Yönetmelik Örnek No:27

( Basın No: 47864 www.bik.gov.tr )


İlan için tıklayın!



Geri Dön