30 / 04 / 2024

Kayseri'de 3 milyon metrekarelik alan imara açılıyor!

Kayseri'de 3 milyon metrekarelik alan imara açılıyor!

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin Mazakaland-Cırgalan arasında yer alan yaklaşık 3 milyon metrekare alanı "kentsel dönüşüm" çerçevesinde imara açmak, içine de bir sanayi sitesi yapma düşüncesinin rantsal dönüşüme çevrildiği iddia edildi.



Kredi borçlanmasıyla rekora doğru giden Kayseri Kocasinan Belediyesi, Başkan Çolakbayrakdar'ın makam aracına haciz gelmesiyle gündem oluşturmasının ardından, bu kez öyle bir konu ortaya çıktı ki gören-duyan şaştı kaldı. 


Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin Mazakaland-Cırgalan arasında yer alan yaklaşık 3 milyon metrekare alanı "kentsel dönüşüm" çerçevesinde imara açmak, içine de bir sanayi sitesi yapma düşüncesinin rantsal dönüşüme çevrildiği iddia edildi. Makam aracına haciz getirten başkan olarak tarihe geçen ve bununla birlikte borçlandığı banka kredilerinin tutarının 168 milyon (eski parayla 168 trilyon) liraya ulaşmasının ardından Mazakaland-Cırgalan arasında 3 milyon metrekare alanın imara açılacak olması, belediyeye yakın uyanık müteahhitlerin iştahını kabarttı ve harekete geçirdi. 



Kayseri Manşet


Geri Dön