29 / 04 / 2024

Kayseri'de 3 OSB için çalışmalar sürüyor!

Kayseri'de 3 OSB için çalışmalar sürüyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üç ayrı organize sanayi kurulması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Başkan Çelik, her üç OSB için de Başbakan Ahmet Davutoğlu´ndan destek sözü aldıklarını söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üç ayrı organize sanayi kurulması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Başkan Çelik, her üç OSB için de Başbakan Ahmet Davutoğlu´ndan destek sözü

aldıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kurmak istedikleri organize sanayi bölgeleriyle ilgili KON TV´de katıldığı Başkent Gündemi adlı programda açıklamalarda bulundu. Kayseri´ye ciddi bir istihdam ve ekonomik canlılık getirecek olan üç ayrı organize sanayi projeleri olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Birinci projemiz Et ve Et Ürünleri İhtisas OSB´si. Kayseri, et ve et ürünlerinde önemli bir merkez. Çok sayıda küçük ve orta ölçekli besici var.  Ankara  yolundaki Beydeğirmeni bölgesinde 5 milyon m².lik bir yer bulunuyor. Kayseri´deki tüm besicileri oraya taşımayı düşünüyoruz. 700­800 bin m².lik bölümü de Et ve Et Ürünleri İhtisas OSB´si yapmak istiyoruz. Karpuzatan´daki sucuk pastırma imalathanelerini de belli bir takvim içinde oraya taşıyacağız. Hesaplarımıza göre Beydeğirmeni bölgesinde 1 milyon baş hayvan üretebiliriz. Bu da Kayseri´ye her yıl 1 milyar TL kaynak girmesi anlamına geliyor. Bu nedenle tarım ve hayvancılığa özel önem veriyoruz. Beydeğirmeni´ndeki arazi Kocasinan Belediyesi´ne geçmek üzere. Önümüzdeki yıllara iz bırakacak bir proje ortaya çıkacak" dedi.



İkinci projelerinin güneş enerjisi ile ilgili olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, Güneş Enerjisi İhtisas OSB´si kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve 6,5­7 milyon metrekare alanda kurulacak olan OSB için 3­4 ayrı bölgede yer arayışlarının sürdüğünü söyledi. Üçüncü projelerini ise Hava İkmal´i taşıyacakları Havaalanının üstündeki 5 milyon metrekarelik arazide gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Çelik, "Burada Havacılık Kümelenmesi ve Savunma Sanayi kurulmasına yönelik çalışmalarımız var" diye konuştu. Her üç organize sanayi projesiyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu´ndan destek sözü aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Sayın Başbakanımız seçimlerden önce Kayseri´ye

geldiğinde belediyemizi de ziyaret etmişti. Başbakanımıza içinde OSB´lerin de bulunduğu projelerimizle ile bir sunum yaparak destek istedim. Sayın Başbakanımız da projelerimize çok olumlu bakarak destek sözü verdi. Kayseri´nin gelecek yıllarına damga vuracak bu projeleri hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.



Kayseri Haber


Geri Dön