28 / 04 / 2024

Kayseri'de eğitim gören inşaat işçileri ustalık sertifikalarını aldı!

Kayseri'de eğitim gören inşaat işçileri ustalık sertifikalarını aldı!

Kısa adı Kit-Der olan Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneğince tertiplenen 40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan inşaat işçileri tertiplenen törenle ustalık sertifikalarına kavuştular…



Kısa adı Kit-Der olan  Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneğince tertiplenen 40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan inşaat işçileri  tertiplenen  törenle ustalık sertifikalarına  kavuştular…

Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneği düzenlediği törende,40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan   inşaat işçilerine sertifikalarını  verdiler…  40 saatlik eğitim sonunda ustalık belgelerini hak eden ustalar, sertifikalarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran ve Kitder Dernek Başkanı Ali Kavaklıoğlu’un elinden aldılar.


Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneği Başkanı Ali Kavaklıoğlu yapmış olduğu konuşmasında, inşaat işçileri derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından söz alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver ise, Depremin ülkemizdeki önemine dikkat çekerek, inşaat sektörünün her süreçte faal olduğunu vurgulayarak  şunları kaydetti… “Şehirlerimizi inşa eden siz ustalarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Sizlerin eğitimli olması, bilinçli olmasıi mesleki yeterliliğe sahip olması çok büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda bakanlığımızca 16 Aralık 2010 tarihinde yapı mütehhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik yayınlanmış, özellikle inşaat işçileri mesleki yeterliliğe sahip olmaları zorunlu hale gelmiştir.”


Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran da günüz teknolojisinin gelişmesinden bahsederek, eğitimin her alanda önemine dikkat çekti. Duran “işi gösteren işçiliktir, kaliteli işçiliktir. Burada en büyük emek sizin sorumluluğunuzda, sizin ellerinizden çıkıyor” dedi.


Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan ustalar, sertifikalarını aldı ve toplu fotoğraf çektirip, baretlerini havaya attı.


Kayseri Haber


Geri Dön