14 / 05 / 2024

Kit-Der sertifika

Kit-Der sertifika

Kısa adı Kit-Der olan Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneğince tertiplenen 40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan inşaat işçileri tertiplenen törenle ustalık sertifikalarına kavuştular…

Kayseri'de eğitim gören inşaat işçileri ustalık sertifikalarını aldı!

Kısa adı Kit-Der olan Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneğince tertiplenen 40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan inşaat işçileri tertiplenen törenle ustalık sertifikalarına kavuştular…

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Emlak vergisini kiracı mı öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki taşınmazda kiracı olması durumunda emlak vergisini kiracı mı öder?

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracı varsa çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?

Emlak vergisini kimler öder?

Taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi ile ilgili esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, emlak vergisini kimler öder? İşte emlak vergisi mükellefleri..

Emlak vergisini ev sahibi mi öder?

Arsa, araz, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, bir evde kiracı varsa ödeme nasıl yapılır? Emlak vergisini ev sahibi mi öder?

İmar hakkı transferinde sertifika dönemi başlıyor!

İdris Güllüce: Kişilere imar hakkının bir başka yere transferiyle ilgili eline sertifika verilecek. Sertifika, istenirse ticari bir meta olacak istenirse başka bir yerde arazi ile takas edilebilecek ayrıca bununla ilgili bir de borsa oluşturulacak.

Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı 1 Kasım'da başlıyor!

Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı, Arel Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde 1 Kasım 2014 tarihinde başlıyor. Son kayıtların yarın yapılacağı program 9 Kasım'da ise tamamlanacak.

Tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı kanunun 8. maddesi gereğince, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen meskeni olan kimseler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

Tek ev sahibi emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ile ilgili usul ve esasların düzenlendiği 1319 sayılı kanun gereğince meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek ev sahibi emlak vergisi öder mi?

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kit-Der sertifika Haberi

Kit-Der sertifika

Kısa adı Kit-Der olan  Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneğince tertiplenen 40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan inşaat işçileri  tertiplenen  törenle ustalık sertifikalarına  kavuştular…

Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneği düzenlediği törende,40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan   inşaat işçilerine sertifikalarını  verdiler…  40 saatlik eğitim sonunda ustalık belgelerini hak eden ustalar, sertifikalarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran ve Kitder Dernek Başkanı Ali Kavaklıoğlu’un elinden aldılar.


Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneği Başkanı Ali Kavaklıoğlu yapmış olduğu konuşmasında, inşaat işçileri derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından söz alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver ise, Depremin ülkemizdeki önemine dikkat çekerek, inşaat sektörünün her süreçte faal olduğunu vurgulayarak  şunları...