05 / 05 / 2024

Kayseri'de Eğitim Merkezi Kompleksi kurulacak!

Kayseri'de Eğitim Merkezi Kompleksi kurulacak!

Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Öztürk, kompleks için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Talas Belediyesinin 16 bin metrekarelik bir alanı Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi Müdürlüğ&



Öztürk, tahsis edilen arsaya yapımı planlanan eğitim merkezinin projesinin çizildiğini, 13 Kasım Cuma günü ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun katılımıyla merkezin temelinin atılacağını kaydetti.

Eğitim Merkezi Kompleksi'nde, öncelikle müftü ve vaiz adaylarının eğitim alacağını bildiren Öztürk, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı eğitim merkezlerinden Türkiye'de 6 yerde var. Bunlardan birisi de Kayseri'de. Biz Türkiye'deki merkezlerin en yenilerinden birisiyiz. 7 yıldan bu yana merkezimiz eğitim veriyor. 5'inci dönem mezunlarımızı verdik. Bunlar, Türkiye'nin değişik yerlerinde hizmet veriyorlar.

Eğitim Merkezleri, imam-hatiplerden, ilahiyat fakültelerinden ve Kur'an kurslarından tamamen farklı konumda. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin hizmet içi eğitiminde, müftü ve vaiz adaylarımız, kıraat uzmanlarının da nezaretinde, Kur'an-ı Kerim'i çok güzel okuma, ezanı en iyi şekilde okuma gibi eğitimler alıyorlar."

Öztürk, eğitim kompleksiyle ilgili de şu bilgileri verdi: "Eğitim kompleksinde, 10 derslikli eğitim ve öğretim binası, 80 bayan kursiyerin kısa süreli kalacağı yurt binası, uzun süreli gelen müftü ve vaiz adaylarının aileleriyle kalacakları 80 dairelik lojman, müftü ve vaizleri yetiştiren hocalar ile eğitim görevlileri için de 10 dairelik lojman olacak. Ayrıca eğitim görenlerin uygulama yapabilecekleri ve bölgedeki vatandaşlarımızın yararlanacağı cami yapılacak. Caminin yapımı için bir hayırsever gönüllü oldu ve temeli kazıldı."

Eğitim merkezine alınacak kursiyerleri sınavla belirlediklerini ifade eden Öztürk, "Eğitim merkezine gelen adaylar sınavda başarılı olurlarsa, eğitime dahil oluyorlar. Kurs süresinin sonunda yeniden sınava giriyorlar ve başarılı olanlar kursu tamamlamış oluyorlar. Kısacası, eğitim merkezine gelmek, kurs almak ve kurstan mezun olarak dönmek göründüğü kadar kolay olmuyor" diye konuştu.
AA


Geri Dön