28 / 04 / 2024

Kaz Dağları'ndaki yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı!

Kaz Dağları'ndaki yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı!

Kaz Dağları'nda uzun yıllar boyunca devam eden yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı.



Kaz Dağları'nda uzun yıllar devam edilen yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı. Arsaya göre yapılan imar planı sebebiyle, okul, park, hastane, otopark ve yeşil alan gibi ayrılması gereken alanlar da inşaatlara kurban edildi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi Mehmet Birol Şahin, "Körfez bölgesinde kamuya bırakılması gereken yüzde 40 pay, maalesef neredeyse yüzde 1-2" diye konuştu.

İmar planı olmadığı için hala birçok yerin fosseptikle atıklarını topladığı Körfez'de, vidanjörler de belediyeyi yöneten kadroların tanıdıkları üzerinden hizmet veriyor.

Kaz Dağları ndaki yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı!

OKUL, HASTANE, PARK YOK


Denizi ve doğasıyla Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri olan Balıkesir'in Edremit ilçesi, adeta belde belediyeleri eliyle talan edildi. Yerleşim bölgelerinde nazım imar planı yapılmadan inşaatlar yaptırıldı. Proje sahiplerinin talebiyle yapılan mevzi imar planlarında, arsanın neredeyse tamamına bina dikildi. Akçay, Altınoluk ve Burhaniye gibi turistik bölgelerde, kooperatif ve sitelerin getirdikleri planlar üzerinden işlemler yürütülürken, yol, çevre, sağlık ve okul gibi temel ihtiyaçlar için kamuya terk edilmesi gereken alanlar ise projelere dahil edildi. AK Partili Şahin, "Bütün sahillere gidin, belde belediyeleri eliyle yapıldığı için, yeşil alan veya park alanı bırakılmamıştır. Eski belde belediyesi olan Altınoluk, Güre, Akçay ve diğerlerine gittiğinizde çocuklar için park göremezsiniz.  İzmir  yolunun alt tarafı ayrı, üst tarafı ayrı bir rezillik. Kıyı filan kalmamış. Evler, villalar deniz kenarında... Adamlar denize merpenle evinden giriyor. Bu kanuna aykırı" diye konuştu. 

İmamoğlu ailesinin Kaz Dağları'nda villa yaptığı iddiası!


Geri Dön