19 / 05 / 2024

Kazakistan'da inşaatçılar referenduma karşı!

Kazakistan'da inşaatçılar referenduma karşı!

İnşaat Müteahhitleri Derneği, Yolsuzlukla Mücadele Derneği gibi 8 sivil toplum örgütü, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev"in görev süresinin uzatılması ile ilgili referandum çalışmalarına karşı çıktı  



Monako Prensi Albert, Beyrut"a gelerek resmi ziyaretlerine başladı. Monako Prensi Albert, ilk olarak öldürülen eski Başbakan Refik Hariri"nin mezarını ziyaret etti, çiçek koyarak saygı duruşunda bulundu.
               
Prens Albert, daha sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman   arafından kabul edildi. Süleyman, saray girişinde Albert"i   askeri törenle karşıladı ve 21 pare top atışı yapıldı. Daha sonra ikili ve heyetler arası görüşmelere geçildi.
           
BULGARİSTAN"DA DAL, HÖH YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETTİ
             
Bulgaristan"da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi"nin (DPS-HÖH) önemli isimlerinden Kasım Dal, partinin merkez karar ve yönetim kurulundaki görevinden istifa etti.
               
Kasım Dal, istifasının HÖH Genel Başkanı Ahmet Doğan"ın politik tutum ve davranışlarından kaynaklandığını söyledi. Doğan"ın milletvekili olmasına rağmen parlamentoya gitmediğini, hiçbir siyasi faaliyette bulunmadığını ileri süren Dal, 'Partimiz Ahmet Doğan yüzünden ulusal ve uluslararası alanda izole edilmiş hale geldi. Misyonumuz yok oldu. Onun yerine kişisel çıkarlar ve hızla zenginleşme girişimleri ağır bastı' diye konuştu.
               
HÖH kurucuları arasında yer alan ve partinin taşra teşkilatlarının oluşturulmasında büyük emeği geçen Dal"ın istifası, partide şok etkisi yarattı. Siyasi gözlemciler, Kasım Dal"ın istifasının HÖH"de yönetim değişikliğine neden olabileceği görüşünde birleşiyorlar. Bu arada HÖH Genel Başkan Yardımcısı Kamen Kostadinov, Kasım Dal"ın geçmişte partinin başkan yardımcılığından alındığını, bu yüzden gururu kırıldığı için istifa ettiğini öne sürdü.
               
KAZAkİSTAN"DA BAZI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ REFERANDUMA KARşžI

Kazakistan"da faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Derneği, İnşaat Müteahhitleri Derneği, Yolsuzlukla Mücadele Derneği gibi 8 sivil toplum örgütü, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev"in görev süresinin uzatılması ile ilgili referandum çalışmalarına karşı çıktı. Referandumun ülkeyi demokratik olarak geriye götürecek bir çaba olacağını ifade eden sivil toplum örgütü temsilcileri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin planlandığı gibi 2012 yılında yapılmasını ve isteyen herkesin aday olabilmesini talep etti.
               
Nazarbayev"in görev süresini 6 Aralık 2020"ye kadar uzatılmasını sağlayacak bir referandum düzenlenmesi için oluşturulan çalışma Grubu"nun   Başkanı ve Semipalatinsk Devlet Üniversitesi Rektörü Yerlan Sıdıkov, kampanya kapsamında 5 milyondan fazla imza toplandığını, bu imzaların Seçim Komisyonuna teslim edildiğini söylemişti. Nursultan Nazarbayev,20yıldırcumhurbaşkanlığı görevini sürdürüyor.
AA                  


Geri Dön