02 / 05 / 2024

Kazan Belediyesi'nden çevreci projeler!

Kazan Belediyesi'nden çevreci projeler!

Kazan Belediyesi 'Ambalaj Atıklarını Ekonomiye Kazandırmak' için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Lokman Ertürk, "Çevreci duyarlılığıyla daha yeşil, daha temiz Kazan önceliğimizdir" dedi.





Kaza  Belediyesi, ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) Serhat Atık firmasıyla çevreci ve yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında firma ekipleri kapı kapı dolaşarak, çöplerin kaynağında ayrıştırılması konusunda vatandaşları broşürlerle ve yüz yüze görüşmelerle bilinçlendirecek. Tanıtıma  TOKİ  Bloklarında başlayan ekipler, 5 gün boyunca tüm Kazan'ı dolaşacak. Proje kapsamında atıklar, çöpten ayrı olarak biriktirilerek; her mahalleye yerleştirilen geri dönüşüm kutularında toplanacak. 

TOKİ konutlarından başlatılan çalışmalar nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, kısa süre önce atık yağ projesini uygulamaya koyduklarını hatırlatarak amaçlarının daha temiz bir Kazan olduğunu kaydetti. Ertürk, "Çevreci duyarlılığıyla daha yeşil, daha temiz Kazan önceliğimizdir. Çalışmalarımızı bu yönde geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. 


Ticari Hayat




Geri Dön