02 / 05 / 2024

Kazan’da organik tarım köyü projesi!

Kazan’da organik tarım köyü projesi!

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Özerk Bölgesi Doğu Türkistan’ın Başkenti Urumçi’den Ankara’nın Kazan ilçesine gelen heyet, turizm ağırlıklı organik tarım köyü projesini hayata geçirmek için görüştü.



Siyah ve gür saçlarının sırrını, ürettiği organik bitkilere borçlu olduğunu belirten 80 yaşındaki heyet başkanı Yüksek Mühendis Umarjan Abdureyim, o bitkileri Türkiye’de yetiştirmek istediklerini, bu nedenle Kazan’ı üs seçtiklerini belirtti.


Eksi 20 derecede seracılık yöntemi ile birçok ürünü yetiştirip, dünyanın çeşitli yerlerine pazarlayan firmanın yetkilileri, Kazan’ın Yassıören, Örencik, Soğulcak, Çalta, Tekke ve Sayrak Mahallesi bölgelerini gezdi. Beğendikleri ve bu bölgelerden seçecekleri bir alanda yaklaşık 100 dönüm arazide deneme üretimine başlanacağı belirtildi. Konuk firma yetkilileri, daha sonra bu alanı 2 bin dönüme kadar çıkarıp, tarımsal turizm, tarımsal üretimle hayvancılık yapmayı planladıklarını kaydetti.


Başkan Ertürk ise, “Kazan’da bu projeyi hayata geçirmek isteyenlerin tarihsel bağlarımızın bulunduğu Doğu Türkistan’dan gelmiş olması bizi ayrıca mutlu etti. Kazan’ı daha ileri taşıyacak her projeye açığız” dedi.




Geri Dön