02 / 05 / 2024

Kazım Aslan kimdir?

Kazım Aslan kimdir?

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Aslan kimdir? Kazım Aslan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Aslan'ın biyografisi...



Kazım Aslan kimdir?

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Aslan özgeçmişini şu şekilde anlatıyor;


"Tavas’ın Solmaz Köyü’nde 1954 yılında doğdum. Kızılca Kasabasında büyüdüm. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1976 yılında mezun oldum. CHP’ye 1976 yılında üye oldum. 


Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 yıl İl Başkanlığı görevinde bulundum. Denizli’de CHP’yi 1. parti yapmak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte 2 merkez ilçemizin ve diğer ilçe belediye başkanlıklarını kazanmak üzere yola çıktım. CHP’den Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldum. 


Denizli Barosu’na kayıtlı olarak 20 sene serbest avukatlık yaptım. Halen tekstil sanayiciliği yapmaktayım. DETGİS-Denizli Teks. ve Giy. San. Der. Başkanlığını 6 sene, USİAD-Ulusal San. Ve İşadamları Derneği Denizli Şube başkanlığını 6 sene yaptım. Atatürkçü Düşünce Der. Gen. Sek. Yard. 4 yıl, ADD Genel Başkan Yardımcılığı görevinde 1 yıl çalıştım. 


Denizli Kültür ve Eğitim Vakfı’nın kurulmasında, Atatürk Öğrenci Yurdu’nun yapılmasında öncülük ettim. Denizli’de aile olarak Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi’ni yaptırdık. Denizli’de 10 Sivil Toplum Örgütü’nün de üyesiyim. DEHA (Denizli Haber Ajansı) gazetesinde 7 yıl haftalık köşe yazısı yazdım."



Geri Dön