28 / 04 / 2024

KDV istisnasında detaylar ortaya çıktı Resmi Gazete’de yayımlandı

KDV istisnasında detaylar ortaya çıktı Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı yatırımlara yönelik  teşvik belgesine sahip mükelleflerin inşaat işleri ile Türkiye'deki Ar-Ge faaliyetleriyle elektrik motorlu taşıtların geliştirilmesi için mühendislik hizmetlerine yönelik ve imalat sanayisi ile turizme yönelik yatırım katma değer vergisi istisnasının detayları belli oldu. 



Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yürürlüğe girdi.

15 Nisan 2022'de yayımlanan 7394 sayılı Kanun ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun ilgili maddelerinde yapılan düzenlemeler içi açıklama yapılmasının yanı sıra uygulamaya ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ibareleri tebliğ metninden çıkarılarak "İçişleri Bakanlığı" ibaresi tebliğ metnine işlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön