03 / 05 / 2024

Kdz. Ereğli'ye Kent Meydanı yapılacak!

Kdz. Ereğli'ye Kent Meydanı yapılacak!

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Mal müdürü Ferit Özçelik ile Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago ve İbrahim Cöbek bir araya gelerek yapımı planlanan kent meydanı projesi taslağını inceledi...




Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından kent meydanı yapılması için proje çalışması başlatıldığı belirtildi.


Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Mal müdürü Ferit Özçelik ile Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago ve İbrahim Cöbek bir araya gelerek yapımı planlanan kent meydanı projesi taslağı üzerinde incelemede bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük ilçelere mutlaka kent meydanı yapılması talimatı verdiğini ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, seçim öncesi kendilerinin de bu yönde söz verdiklerini ve hazırlıklara başladıklarını söyledi. Projeyi Ankara’da AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın yakından takip ettiğini dile getiren Uysal, “Belirlenen taslak proje üzerinde çalışmalarımıza başladık. Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan, kent meydanı projesine son derece sıcak bakıyor ve takip ediyor. Kaymakamlık ve Adliye binalarımız var. Bilindiği gibi Adliye binası ve Hükümet Konağının bulunduğu alan yaklaşık 4 bin 600 metre karelik bir yer yapıyor yine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yan tarafındaki otobüs durakları 5 bin metre karelik bir alan” dedi.


BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK BİNALARI YAN YANA OLACAK


Projede belediye binası ile kaymakamlık binasının yan yana olacağını anlatan Uysal, proje tamamlandığında 40-50 bin kişilik bir kent meydanı oluşacağını belirtti. Uysal proje hakkında şu bilgileri verdi: “Bu alana hem belediye hem hükümet konağı yapıldığında mevcut alan ve terminal bölgesini de işin içerisine kattığımızda 40-50 bin kişilik bir kent meydanı oluşturabiliyoruz. Yolların ve otoparkın alt bölüme inmesi başta olmak üzere uzman görüşlerinin de dikkate alınarak bir projelendirme çalışması gerçekleştireceğiz. Bu kent meydanı projesi ile festivaller, resmi törenler, etkinlikler rahat ve geniş bir alanda yapma fırsatını bulacağız. Biz bu işi hızlandırdık ve biran önce neticelendirmek istiyoruz. Belki de kent meydanı projesini Türkiye’de en çabuk ve hızlı harekete geçirecek yer Kdz. Ereğli olacaktır. Ben bir kez daha başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a, İlçe Kaymakamımız İbrahim Çay’a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”


Adliye binasının Eylül ayı içerisinde yeni yerine taşınmasının hedeflendiğini belirten Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise, eski adliye binasının bulunduğu alanın boşa çıkacağını söyledi. Kdz. Ereğli Belediyesi binası ile Kaymakamlık binasını Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi’nın bulunduğu alana yapılmasının planlandığını dile getiren Kaymakam Çay “Böylelikle söz konusu alan rahatlıkla modern bir kent meydanına dönüştürülebilecek.Ayrıca Kaymakamlık ve Kdz. Ereğli Belediye binalarının yan yana olması ile vatandaşlarımız da daha sağlıklı ve modern ortamlarda hizmet alma şansı yakalayabilecek. Başbakanımızın büyük il ve ilçelerde kent meydanlarının oluşturulması yönünde bir talimatı oldu bu talimat doğrultusunda da zaten hazır olan proje üzerinde çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.



Ereğli Yeni Haber


Geri Dön