30 / 04 / 2024

Keçiören Belediyesi 4 bin 908 çiftle 'evet' rekoru kırdı!

Keçiören Belediyesi 4 bin 908 çiftle 'evet' rekoru kırdı!

Keçiören'de bu yıl rekor düzeyde nikah kıyılırken, Belediye aracılığıyla 4 bin 908 çift evlendi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, evlenmek isteyen çiftlerin nikah işlemlerinin ivedilikle yapıldığını belirtti.



Keçiören'de bu yıl rekor düzeyde nikah kıyılırken, Belediye aracılığıyla 4 bin 908 çift evlendi. 

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye'nin Evlendirme Memurluğu, 2020 yılı genelinde salgın kurallarını uygulayarak 4 bin 908 çiftin nikahının kıyıldığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu sayıyla Keçiören Belediyesi Ankara'da ilk sırada, 4 bin 885 nikahla ikinci sırada Çankaya Belediyesi ve 4 bin 358 nikahla Yenimahalle Belediyesi üçüncü sırada oldu. 

Yabancı uyruklu birçok gencin mutluluğuna da vesile olan Keçiören Belediyesi tarafından, 120 yabancı uyruklu çiftin nikahı kıyıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, evlenmek isteyen çiftlerin nikah işlemlerinin ivedilikle yapıldığını, yarım saat içinde çiftlerin başvurusunu alıp nikahlarını kıydıktan sonra da nüfus tescilini yaptıklarını belirtti. 

Dünya evine giren tüm çiftlere mutluluk dileyen Altınok, şöyle konuştu: 

"Düzenli bir yaşam için yeri ve zamanı geldiğinde gerçekleştirilen evlilikler aynı zamanda toplumsal düzeni sağlamada da önemli bir yere sahiptir. Çiftlerimiz atmış oldukları imzalarla inşallah iki cihanda da mutlu olurlar. Çiftlerimizin ailelerine de dünyaya getirip büyüttükleri evlatlarının mutluluklarına nail olmalarını temenni ediyorum. Tüm çiftlerimize sevgi, saygı, sadakat ve hoşgörüyle dolu bir yuvada güzel bir ömür diliyorum. İyi günde de, kötü günde de çiftlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde, dünyaya getirecekleri evlatlarıyla birlikte yaşamaları en büyük temennimizdir."

2019'da 541 bin 424 çift evlendi, 155 bin 147 çift boşandı!


Geri Dön