29 / 04 / 2024

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

Kemer'de inşa edilen NG Phaselis Bay Otel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı...



NG Grup tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde inşa edilen NG Phaselis Bay Otel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; NG Phaselis Bay Oteli'nin açılışında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aşılamada gelinen nokta hakkında konuştu. Erdoğan, "Artık inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz" diye konuştu.

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından notlar;
''Otelimizin turizm sektörüne, ülkemize, NG Gruba hayırlı olmasını diliyorum. Toplam 5 milyar liralık yatırımla 1200 istihdam ilavesini ortaya çıkardıkları için tebrik ediyorum. 

Türkiye turizmde kazanç potansiyeli olan bir ülkedir. Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız yurt içinde ve dışında adımları attı. Gidilmedik ülke bırakmadı. Almanya, İngiltere, Rusya... Bütün bunlarla koşuşturmayı yaptı. Sonunda bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı. 

Sağlık hizmetleri konusunda da benim diyen ülkelerin yapmadıklarını ülkemizde yaptık. Turizmde Türkiye başarabilecek mi diye bekleyenlere en güzel cevap oldu. Aşılamada atılımla birlikte inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz. 

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

16 milyon misafiri geçen yıl ağırlamıştık. Bu yıl çok daha büyük rakamlara ulaşacağız. Yatırımcılarımıza yeni döneme hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye'de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Hem ülkemizi tercih edenler hem de Türkiye kazanıyor. 

Turizm sektörünü desteklemeyi sürdürüyoruz. Her ne kadar birileri eleştiri konusu haline getirse de biz milletimiz için en doğrusunu yapmaya kararlıyız. KDV desteğini de Mehmet Bey sıkıştırdı. Haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet Bey “1 ay daha uzatalım” diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi ayrıca veririz.''

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise turizme kazandırdıkları yatırımlar nedeniyle Güral Ailesine teşekkürlerini ileterek, şöyle konuştu: ‘’Beni en çok sevindiren, birçok kez sıkıntılar atlatmasına rağmen Türk turizm yatırımcısının her daim yatırımlarına devam ediyor olması. Bugün bu tesiste de bu güzel örneği hep beraber yaşıyoruz. Önemli olan daha fazla kişi başı geliri turizmde turistten elde etmek.. Kaliteli istihdamı arttırmak.. Ve turizm sektörünün gayr-i safi milli hasılada aldığı payı yüzde 4’lerden yüzde 7,5 / 8 seviyelerine getirmek. O açıdan da Güral ailesini yapmış olduğu yatırımdan dolayı tebrik ediyorum.’’ 

Erkan Güral: Pandemide 5 Milyar TL Yatırım Yaptık

Turizm sektörüne farklı bir dinamizm kazandırmak için NG Phaselis Bay Otel’i hayata geçirdiklerinden bahseden NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, şunları söyledi:

‘’Bizim maratonumuz 1940’lı yıllarda Kütahya’da başlayıp bugün 100’den fazla ülkeye ihracat yapan, 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan;  Turizm, seramik ve porselen sektörlerinde her geçen gün yeni rekorlara imza atan bir marka olarak devam ediyor. Babam Nafi Güral Beyefendi’nin ilk günden bu yana taşıdığı ve bizlere adeta nakşettiği bir düstur var: Şartlar ne olursa olsun üretmek, başarının peşinden koşmak… Bizlere yüklenen sorumluluk kapsamında, enerji krizlerine, petrol kıtlıklarına, ihtilallere, devalüasyonlara, ekonomide yaşanan türbülanslara rağmen bu düsturdan asla vazgeçmeyen bir babanın evlatları olarak; En gelişmiş ekonomilerin bile yıprandığı bu pandemi döneminde, toplam 5 milyar liralık yatırım bedeliyle, 2 otel, 1 seramik fabrikası ve 1 porselen fabrikasını Türkiye Ekonomisine kazandırdık. Çünkü biz devletimize güveniyoruz, Türkiye ekonomisinin geleceğine inanıyoruz. Şartlar ne olursa olsun, bu coğrafyada yatırım yapmaya, ilklere ve yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz.’’

‘’Türkiye’nin En Modern Seramik Üretim Tesisini Yapıyoruz’’

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral yaptığı konuşmada yatırımların hızla süreceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: ’Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz Seramik Fabrikası’nı uğurlu ellerinizle 2018 Ocak ayında açmıştık. Ve o gün size bir söz daha vermiştik: Fabrikamızın hemen yanında bulunan araziye Türkiye’nin en modern seramik üretim tesisini yapacağız demiştim. Geçtiğimiz ay bu tesisimizin temelini attık. Toplamda 2 milyar liralık yatırıma ulaşacak bu fabrikamızı 3 faz halinde bitireceğiz. İlk fazı ekim ayında tamamlıyoruz. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm fazları nihayete erdirecek ve Türkiye’nin en büyük üretim tesisi olan 29 Ekim Seramik Fabrikası’nı ülkemize kazandıracağız.’’

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

Turna Kuşu Heykeli Hediye Edildi

Açılışta yapılan kullanımlar sonrasında Nafi Güral ve Ailesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Anadolu kültüründe büyük yeri ve önemi olan Turna Kuşu Heykeli verildi. 


Geri Dön