29 / 04 / 2024

Kemer Okulları'nda sessiz bekleyiş sürüyor!

Kemer Okulları'nda sessiz bekleyiş sürüyor!

Kemerburgaz'da 450 öğrencinin eğitim gördüğü Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları'nda önceki günkü yıkımın ardından velilerin ve öğrencilerin sessiz bekleyişi sürüyor



Çocuklarının bu eğitim yılında nerede okuyacağını öğrenmek için yıkıntının başına gelen veliler, yöneticilerle konuştu. Öğrencilerin açıkta kalmaması için birkaç okulla görüşüldüğünü anlatan yöneticiler, yeni eğitim yılında kadar sorunun halledileceği bilgisini verdi. Okulun öğretmenleri ise harabeye dönen okul alanında işe yarayan malzemeleri toplayıp, kapalı spor salonuna taşıdı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 'eğitim devam ederken bir okulun yıkıldığını' öne süren öğretmen ve veliler, haklarını almak için mücadele edeceklerini vurguladı.

TEKİN'DEN OKUL YIKIMINA TEPKİ
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları'nın yıkılmasına sert tepki gösterdi. İl Başkanı Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bir çağrı yaparak, bütün kaçak binaların yıkılmasını istedi.

25 BİN KAÇAK YAPI VAR
Tekin, yıkım kararında 'Kadir Topbaş'ın oğlunun ortağına Rumelihisarı'nda Boğaza nazır ruhsatsız muhallebici' haberlerinin etkili olduğunu iddia etti. Tekin, 'Sayın Başkan'a bir çağrıda bulunuyorum. İstanbul'da 25 binin üzerinde kaçak yapı var. O zaman bunların da üzerine gidin ve hemen yıkın' dedi.
Mete YILMAZ/Akşam


Geri Dön