05 / 05 / 2024

Kemerburgaz'daki 237 kütük eve mahkemeden tedbir!

Kemerburgaz'daki 237 kütük eve mahkemeden tedbir!

Orman Genel Müdürlüğü, Kemerburgaz'da 49 yıllığına kiralanan alanda inşa edilen 237 kütük ev için tapu iptal davası açmıştı



İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kemer golf alanındaki kütük evlere ihtiyati tedbir kararı verildi. Çok sayıda ünlü işadamı, sanatçı ve sporcunun oturduğu kütük evler, dava sonuçlanıncaya kadar satılamayacak ve üçüncü kişilere devredilemeyecek.

'SÖZLEŞMEYE AYKIRI'
Belgrad Ormanı içinde bulunan bölge, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına turizm ve spor tesisi kurulması amacıyla Kemer Yapı AŞ'ye kiralanmıştı. Ancak Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak söz konusu yerde 'kütük evler' yapılıp üçüncü kişilere tapu verilerek satıldığını, bu nedenle de tapuların iptal edilmesini istemişti.

1190 parsel numaralı, 206.8 hektarlık alanın devlet ormanı olarak Hazine adına kayıtlı olduğu belirtilen dilekçede, sözleşmede söz konusu yerde yapılacak tüm işlemlerde kamu yararının ön planda tutulması gerektiği maddesi bulunduğu, ancak kamu yaran göz ardı edilerek bağımsız bölümler oluşturulup üçüncü kişiler lehine menfaat sağlandığı iddia edilmişti. Dava duruşmasında, 237 kütük evin üzerinde bulunduğu parselin tamamı için tedbir kararı verildi.

Kütük evler Belgrad Ormanı içinde
Orman içindeki turizm ve spor alanında bulunan kütük evlerin fiyatları büyüklüğüne ve konumuna göre 500 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değişirken, turizm, spor ve sosyal kullanım amaçlı 106 alan bulunuyor.

Ortak kullanım alanlarında binicilik kulübü, restoran, cafe, golf kulübü, futbol sahası, tenis kulübü, welness ve fitness merkezi, outdoor kulübü, yelken kulübü, kamping alanları ve apart oteller yer alıyor.
Şefik DİNÇ/Habertürk
 


Geri Dön