19 / 05 / 2024

Kemkont Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kemkont Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kemkont Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ömer Saim Oğuz tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 13 Haziran'da Kadıköy, İnönü Caddesi, Sümer Sokak, Sümko Sitesi'nde kuruldu.



Kemkont Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ömer Saim Oğuz tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 13 Haziran'da kuruldu. 


Kemkont Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi iş konusu; a.   Alım satım kârı veya kira geliri elde etmek amacıyla; arsa, arazi, konut, ofis, lojistik merkezi, depo, park ve benzeri her türlü gayrimenkulü satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir ve satın almayı veya satmayı vadedebilir. b.   Kendi mülkiyetlerindeki arsa ve arazilerin yanı sıra, hasılat paylaşımı veya kat karşılığı arsa satışı sözleşmeleri akdettiği başka kişilere ait arsalar üzerinde, gayrimenkul projesi geliştirebilir, Yap-İşlet-Devret modeliyle geliştirilecek projelere veya diğer gayrimenkul yatırım projelerine yatırım yapabilir. c.   Yürütülen projelerin inşaat yapım ve müteahhitlik işlerini yüklenebilir, üçüncü kişilere yaptırtabilir. İnşaat işlerini yaparken alt işverenler kullanabilir. d.   Her türlü bahçe, tarla, arsalar ve araziler üzerinde parselasyon ve imar durumlarını çıkarabilir, gerektiğinde projelendirebilir. Gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine ilişkin irtifak, intifa, sükna, kat mülkiyeti, kat irtifakı, şufa hakları, vefa hakları gibi her türlü ayni hakları, Medeni Kanun hükümlerine göre tesis edebilir. Bu hakların üçüncü kişilere devrine izin verebilir. Gayrimenkul mükellefiyeti tesis edebilir. e.   Gayrimenkullerin kiraya verilmeden önce tefrişini temin edebilir. f.    Mülkiyeti başka kişilere ait olan gayrimenkuller üzerinde kendi lehine her türlü ayni hak tesis edebilir ve bu hakları üçüncü kişilere devredebilir. g.   Yurt dışındaki gayrimenkullere ve yabancı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapabilir. h.   Şirket konusu ile ilgili her türlü demirbaş, nakil vasıtası ve iş makinelerini yurt içinden ya da yurt dışından satın alabilir, finansal kiralama ya da adi kira sözleşmeleri çerçevesinde kiralayabilir, kiraya verebilir, bu makine ve vasıtaların yedek parça ve aksesuarlarını yurt içinden ya da yurt dışından temin edebilir; bunlardan ihtiyaç fazlası olanlarını satabilir veya kiraya verebilir. i. Şirket yukarıda belirtilen maksat ve mevzularını gerçekleştirebilmekiçin konusu ile ilgili olarak ihtira beratı, ruhsatname, marka lisans, patent, faydalı model, telif, imtiyaz hakları iktisap eder, satın alır, kiralar, devreder, anlaşmalar yapar. Amacına uygun olarak yurt içinde ve yurt dışında uzun ve kısa vadeli teminatlı ve teminatsız istikraz anlaşmaları yapar, kredi temini için gerek şirket gerekse üçüncü kişilere ait menkul ve gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi eder veya karşılık gösterir rehin eder.



Geri Dön