05 / 05 / 2024

Kendi işini kurmak isteyen için markalı emlakçılık fırsatı

Kendi işini kurmak isteyen için markalı emlakçılık fırsatı

Franchise veren emlak zincirleri,"beyaz yakalı" olarak tabir edilen nitelikli işgücü için "markalı emlak ofisi" açma-gayrimenkul danışmanı olarak kariyerine devam etme kapısını açık tutuyor



Küresel krizle birlikte Türkiye'de de yaklaşık 1 milyon kişinin işini kaybettiği belirtilirken; franchise veren emlak zincirleri,"beyaz yakalı" olarak tabir edilen nitelikli işgücü için "markalı emlak ofisi" açma-gayrimenkul danışmanı olarak kariyerine devam etme kapısını açık tutuyor. Emlak zincirlerinin yöneticileri,"Markalı bir emlak ofisi açmanın maliyeti 10 bin TL'den başlar. Ofisin büyüklüğüne göre milyon TL'ye kadar gider; ancak. 25-30 bin TL'lik masrafla açılan bir ofis, bu ilk maliyetini tek saışta bile amorti edebilir. Bu açıdan emlak sektörü büyük fırsatlar sunuyor" ifadelerini kullanıyor.

Ayda 8-10 ofis açıyoruz

Türkiye'de ilk emlak franchise'ı veren firma olan Turyap'ın Yönetim Kurulu üyesi Başak Soner, krize rağmen ayda ortalama 8-10 ofis açtıklarını, bunun yanında zincirden kopan temsilcilerin de olduğunu belirtiyor. Soner "Turyap, Türkiye genelinde, lokasyona göre 6-15 bin dolar aralığında giriş bedeli ile franchise veriyor. Franchise giriş bedeli, İstanbul içinde bile semtten semte değişiklik gösterebilir. İstanbul varoşlarında 6 bin dolarlık taban fiyata franchise verilebilir veya bilinen ana arterlerde 15 bin dolara kadar yükselebilir. Bir emlak ofisi için yapılması gereken yatırım da 10 bin dolar civarındadır. Turyap olarak franchise kredisi kullandırıyoruz. İsteyen tekside bölüyor; giriş bedeli 10 bin dolar tutuyorsa 2'şer bin dolardan 5 taksitle ödüyor" diyor.

Hürriyet


Geri Dön