29 / 04 / 2024

Mardin büyükşehir olacak!

 Mardin büyükşehir olacak!

Bekir Bozdağ'ı Mardin'i ziyaretinde Vali Turhan Ayvaz'ı ziyaret etti. Bozdağ, Mardin'in büyükşehir olacağını belirterek, "Zaten kültürü büyük. Artık, şehri de büyük olacak" dedi



Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Arkadaşlarımız çalışıyor. Aksakları gideren düzenlemeyi hemen yapacağız" dedi


İş dünyasında tartışmalara neden olan yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) talepler doğrultusunda yeniden değişebileceği bildirildi. Yeni TTK'da değişiklik yapılacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TTK'nın yürürlüğe girmeden önce değiştirileceğini, yasa yürürlüğe girdikten sonra da ilave bazı değişiklik yapılabileceğini söyledi.


Başka yasaları da değiştirdik


Başbakan Yardımcısı Bozdağ, yeni TTK'nın 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapacaklarını ifade etti. Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun temel kanunlar olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Hukuk Muhakemeleri Kanunu yürürlüğe girdi. Türk Ticaret Kanunu da yürürlüğe girecek. Türk Ticaret Kanunu geniş kapsamlı bir kanun. Ceza Kanun ve Ceza Muhakemesi Kanunları da böyleydi. Avukatların bile bunları okumadığı ortaya çıktı. Okuyunca eksiklikler tespit edildi. Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu yürürlüğe girmeden önce değiştirdik" dedi.

 

KİMSE ENDİŞELENMESİN


Bekir Bozdağ, yeni TTK'nın yürürlüğe girmeden önce iş dünyası başta olmak üzere ilgili kesimler tarafından kanunu okuduğunu ifade etti. Taleplerini hükümete ilettiklerini aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:


"İlgili bakan arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyorlar. Yasanın üzerinden çıkan muhtemel aksaklıkları düzelten bir düzenlemeyi yasa yürürlüğe girmeden önce yapacağız. Yürürlüğe girdikten sonra çıkan aksaklıkları gideren düzenlemeyi hemen yapacağız. Kimse bu konuda endişelenmesin" dedi.


Mardin büyükşehir olacak


Bekir Bozdağ'ı Mardin'i ziyaretinde Vali Turhan Ayvaz'ı ziyaret etti. Bozdağ, Mardin'in büyükşehir olacağını belirterek, "Zaten kültürü büyük. Artık, şehri de büyük olacak" dedi.


HABER: Erdoğan SÜZER / BUGÜN GAZETESİ



Geri Dön