29 / 04 / 2024

Kentkart Hızlı Büyüyen 100'de yerini aldı!

Kentkart Hızlı Büyüyen 100'de yerini aldı!

Kentkart, 2010-2012 döneminde satış gelirlerini %108 arttırarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin TEPAV ve Harvard İşletme Okulu profesörlerinden Michael Porter'ın kurdugu AllWorld Network işbirliğinde oluşturulan “Hızlı Büyüyen 100”de yerini aldı.




İlk projesini 1998 yılında  İzmir  büyükşehir Belediyesi ile hayata geçiren Kentkart, 2010-2012 döneminde satış gelirlerini %108 arttırarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin TEPAV ve Harvard İşletme Okulu profesörlerinden Michael Porter'ın kurdugu AllWorld Network işbirliğinde oluşturulan “Hızlı Büyüyen 100”de yerini aldı.


Kentkart 1998’de belediyelere, kamu ve özel toplu ulaşım şirketlerine “Akıllı Kartlarla Elektronik Ücret Toplama Sistemleri” sunmak amacıyla kuruldu. Böylece insan kaynaklı hasılat kayıplarının önüne geçmeyi, yolculara daha kolay, pratik, güvenli ve hızlı hizmet sunmayı hedefleyen Kentkart ilk projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 15 Mart 1999’da gerçekleştirdi. 2000 yılında merkezi Paris’te olan Cartes Fuarı SESAMES yarışmasında “En iyi Ulaşım Kartı Projesi” ödülünü kazanan Kentkart 2004 yılında Manisa Kentkart projesi için geliştirmiş olduğu Akıllı Kart Projesi ile dünyada bir ilke imza attı. Bu projeyle, Akıllı Kart Okuyucusu ve Araç Takip Cihazını tek bir cihaz içinde entegre etti. Bu konuda patent alan Kentkart 2007 yılında yine Paris SESAMES yarışmasında en başarılı donanım başlığı altında 400 başvuru içinden seçilen en başarılı ilk 3 firmadan biri oldu.


2008 yılına kadar yurtiçinde İzmir, Manisa, Denizli, Adana, Çanakkale, Bandırma, Gebze ve Kocaeli'nde sistemlerini kuran Kentkart, ilk teknoloji ihracatını Ürdün Amman’da uyguladığı projeyle gerçekleştirdi. Şubat 2012’de sistem kurulumlarını tamamlayan Kentkart, Belgrad projesi ile Avrupa ülkeleri arasında bir marka haline geldi. 2009 yılından 2013 yılına kadar yurtiçi ve yurtdışı proje sayısını artıran Kentkart, bugün toplam 11 ülkede bulunan (Polonya, Sırbistan, Ürdün, Katar, Suriye, Kuveyt, Makedonya, Kosova, Pakistan, Macaristan ve Türkiye) 30 şehirde sürdürülebilir, güvenli, ekonomik ve kolay ulaşımın sağlanmasına aracılık eden bir bilgi teknolojileri firması haline geldi


Kentkart mevcut ürünlerine ek olarak son yıllarda değişen ve gelişen toplu ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Araçlarda ve Duraklarda Yolcu Bilgilendirme Sistemleri” ile “Araç içi Kamera Güvenlik Sistemleri”ni de ürün yelpazesine kattı. Kentkart böylece toplu ulaşım şirketlerinin ve yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verir hale geldi.


CEO Ercan Ünal


1957 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. 1979 yılı Manchester Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunudur. Değişik İT firmalarında üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra, 1998 yılında Kentkart ailesine katılmıştır. Kentkart Genel Müdürü olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1998’de açmış olduğu Akıllı Kartlarla Toplu Taşımada Elektronik Ücret Toplama ihalesinin hazırlıklarını yürütmüş ve 15 Mart 1999’da sistem açılışını gerçekleştirmiştir. 1999’dan 2013’e kadar firmanın İzmir dışındaki illerde yürüttüğü pazarlama ve satış çalışmalarını ekibiyle birlikte başarılı bir şekilde sürdürmüştür. 2013 yılı son çeyreği itibariyle Kentkart sistemlerini toplam 11 ülkede 30 şehirde kurup başarılı bir şekilde yönetmeye başlamıştır. Değişen ve gelişen müşteri ihtiyaçlarını iyi analiz eden ve gelecek için doğru vizyonu geliştiren Ercan Ünal, Elektronik Ücret Toplama Sistemlerine ek olarak toplu ulaşımda Araç Takip, Yolcu Bilgilendirme ve Araçiçi Kamera Güvenlik Sistemlerinin geliştirilmesinde etkin rol oynamıştır.




Yenigün




Geri Dön