27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. İşte Aktaş'ın o açıklamaları...



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katıldığı bir programda önemli açıklamalar yaptı. 
Alinur Aktaş, söz konusu açıklamasında seçim çalışmalarına değindi ve "Cumhur İttifakı çatısı altındaki belediyelerin algı belediyeciliği yapmadan projelerini gerçekleştiriyor olması bizi güçlü kılan durum. Biz Bursa’mızda yüzlerce projeye imza attık. Tarihi binaların ortaya çıkarılmasından, yeşil alana varana kadar çok fazla projelerden söz ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Bursa Hakimiyet'te yer alan habere göre; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm kapsamında çok ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizdi. 

"6 Şubat depremi bize bir defa daha gösterdi. Biz bir deprem kuşağında ülkeyiz. Bursa olarak 1. Kuşaktayız. Cumhurbaşkanımız çok ciddi vurgularda bulunuyor. Son 2 -2,5 senede Bursa’da kentsel dönüşümleri hayata geçirdik" bilgilerini veren Alinur Aktaş, renderlar ile ilgili değil gerçek anlamda anlattığını dile getirdi. 

Aktaş, "4 başlık altında düşünüyoruz. Tarihi mekanların, konutların, kamu binalarının ve sanayi bölgelerimizin dönüşümü şeklinde düşünüyoruz. Küçük ve orta ölçekli kobilerin kent dışına taşınması gibi düşüncemiz bulunuyor.  14 ayrı kentsel dönüşümümüz var" dedi ve BURKENT'in 40 tane mimar, mühendis çalıştıran, halkı kentsel dönüşüm konusunda dönüştüren bir şirket durumuna geldiğinin de altını çizdi. 

TOKİ'ye bu anlamda çok ciddi şekilde yer verdiklerine vurgu yapan Aktaş, " Özellikle 100 bin konutlu bir kentsel dönüşüm hayata geçireceğiz. Vatandaşın beklentilerinin karşılanabilmesi kolay değil. 3-4 katlı binaları yıkalım 20-30 katlı binalar yapalım düşüncesinde değiliz. Gazi Akdemir’de İstanbul yolunda, Ulus’ta, Akpınar’da, Yiğitler’de görünüyor. Vatandaşımız bize inandı" diyerek, ciddi mesafeler alındığını belirtti. 

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Aktaş, Büyükşehir olarak maddi beklentilerinin olmadığına, yarısı bizden kampanyasının kendilerini teşvik edebileceğine fakat Bakanlığın takip edildiğine vurgu yaptı. 

"14 ayrı noktada fiili devam eden mevcut. Şehirde de bu manada beklentiler bulunuyor. Kentsel dönüşüm sadece bina yenileme şeklinde düşünülmemeli. Şehir planlaması gereği sağlık alanıyla, parklarıyla, dini tesisleriyle, yeşilleriyle bir bütündür" açıklamasında bulunan Aktaş, Bursa'nın yeşil Bursa şeklinde anıldığını, 3 milyon metrekare dediklerini ancak 3 milyon 200 bin metrekareye çıktıklarını söyledi. 

Japonya'da konut başlangıçlarında üst üste düşüş! 

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

BES'e girmeden önce bunları öğrenin! Bilmeniz gereken 4 hayati kural

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...


Geri Dön